Tallers sobre comerç just a l'escola La Barquera d'Alió

Les sessions es basen en jocs i dinàmiques per tractar els diferents àmbits del comerç

«La relació entre tots els protagonistes de la cadena es basa en la transparència, la confiança i la participació, úniques garanties reals dels productes autòctons», apunten des de l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor.

En aquests tallers, l'OCIC de l'Alt Camp treballa el comerç just no només des del punt de vista de la relació entre productors i intermediaris a països llunyans, sinó també de la importància del fet que aquesta relació també sigui justa a Catalunya.

El comerç just s'entén com l'establiment de relacions comercials, productives i humanes més justes i democràtiques entre els diferents actors de la cadena, tant al sud com al nord.

D'una banda, es destaquen els criteris bàsics perquè els productes siguin justos, com ara els salaris per a una vida digna, la no-explotació infantil, la igualtat entre homes i dones, el respecte al medi ambient i els drets laborals. De l'altra, s'explica la importància de prioritzar els mercats interns i locals, lluitar per un món rural viu i desenvolupat, i crear una relació estable i directa entre les persones consumidores i els agricultors, fomentar la compra en botigues i mercats locals i solidaris, més propers als consumidors, on poden actuar com a persones informades, actives, crítiques i responsables.

«Amb la industrialització massiva de l'agricultura i el monopoli de la distribució i la venda per part de poques empreses transnacionals, el que mengem és cada vegada menys sa, menys just i menys respectuós amb el medi ambient», apunten fonts del Consell Comarcal de l'Alt Camp. Per aquestes raons s'insisteix en la necessitat de realitzar accions formatives, per a totes les edats, orientades a entendre un altre model de consum: «Un consum responsable més sobri, que respecti la nostra salut i la nostra cultura i tradicions, que sigui just i solidari amb els productors i els treballadors, i que sigui sostenible», conclouen des de l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”