Economia

El grup Costa inverteix 7,5 milions en Casademont

Els nous propietaris, que van adquirir l’empresa fa dos anys, preveuen tancar l’any amb un increment del 38% en facturació

Des de principi d’any s’han incorporat 70 nous treballadors a Bonmatí

El grup Costa, amb seu a Fraga, ha invertit en els últims dos anys 7,5 milions d’euros en la càrnia Casademont, l’empresa d’embotits gironina que va adquirir fa dos anys quan aquesta estava en concurs de creditors. Durant aquest període de temps, el grup empresarial integrat ha dut a terme diverses inversions a la fàbrica de Bonmatí, sobretot per adaptar les instal·lacions a les certificacions actuals, ja sigui a través de maquinària, innovació i d’obres a dins l’edifici, però també per a la captació de talent. La inversió d’aquests dos anys ha donat els seus fruits, de manera que Casademont preveu tancar aquest any amb un increment del 38% en la facturació, superant els 40 milions d’euros. Així mateix, ha incrementat la plantilla en 70 treballadors des de començament d’any –45 ho han fet aquest mateix estiu–, i ara arriba a una plantilla total de 240 persones.

Segons explica el seu director general, Josep Antoni Buixeda, el producte estel·lar d’aquesta empresa continua sent el fuet, i per aquest motiu n’ha preparat per aquest octubre el rellançament: un fuet que serà presentat avui en la Festa de la Família que la firma ha organitzat a la seva planta de Bonmatí. Amb aquesta festa es vol reconèixer el passat i el present de l’empresa i, segons expliquen, s’hi preveu la visita de més de 800 persones entre els antics i actuals empleats.

Nous productes

El nou Espetec Extra, que ja està produint, que es presentarà avui i que arribarà al mercat el 21 d’octubre, està elaborat amb carns magres de primera qualitat –es garanteix el benestar animal– o i amb un 25% menys de sal, i un etiquetatge on es detalla que no s’han utilitzat ingredients artificials. A més, també sortiran dues categories més de producte: una, el fuet amb sabors (figues, pebre i cabrales) i uns snacks dirigits al consumidor jove, ja que aniran amb un envàs fàcil de portar a la butxaca. De cara a l’any que ve, Casademont ha previst envasar tota la gamma amb envasos 100% biodegradables.

“Abans del concurs de creditors, entre el 2013 i el 2017, el que es buscava era volum de producció per intentar mantenir el negoci; i per desgràcia es va fer producte de molt baix valor, com mortadel·les o embotit de molt primer preu”, explicava ahir Buixeda, que insistia que el que es vol ara és rellançar la marca i fer un producte molt diferent, sense oblidar que el producte de Casademont és el fuet.

LA FRASE

Casademont és un dels pilars per fer créixer el grup de Costa Food
Josep Buixeda
director general de casademont

LA XIFRA

40
milions
d’euros preveu facturar el 2019 aquesta càrnia, un 38% més que l’any anterior.

LA DATA

2017
Any
en què el grup aragonès Costa va adquirir Casademont, després que entrés en concurs de creditors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona