El futur mercat de Vilassar de Dalt serà l'element central del nou eix comercial del municipi

Els comerciants es mostren prudents respecte a la nova proposta municipal

«Hem fet consultes entre els comerciants i ens hem adonat que hi ha demanda.» El regidor de Promoció de la Vila explica d'aquesta manera el darrer canvi de projecte que ha experimentat el mercat municipal, que passarà de tenir una planta superior destinada a oficines a convertir-se en un petit centre comercial. Així, a la planta baixa es distribuiran els paradistes del mercat (uns 900 m²), hi haurà espai per a una cafeteria i per a un supermercat (800 m²), que no podrà vendre productes frescos. De fet, aquesta havia estat una de les queixes històriques dels paradistes, que no volien que una gran superfície comercial els fes la competència. Aquest agent comercial, a més, pagarà el cost total de l'obra. Al soterrani, es destinarà un espai per a magatzem, s'hi situarà la zona de càrrega i descàrrega i es construiran dues plantes d'aparcament amb un total de 190 places, de les quals la meitat seran de rotació i l'altra meitat, de lloguer.

La novetat és a la planta superior, on està prevista l'obertura d'una dotzena de locals comercials. D'aquesta manera, es vol impulsar Can Robinat com a pol comercial de la vila. «Encara desconeixem si els botiguers que han demanat un local al centre comercial mantindran el que tenen a la vila», destaca Dorca. Tot i això, tot sembla indicar que el nou mercat concentrarà l'activitat comercial del municipi en detriment d'altres zones. «No volem que aquest nou espai faci perdre l'activitat que hi ha pel centre de la vila», comenta l'alcalde de Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas (GEVD), que destaca que el projecte del mercat té un ampli consens polític i ciutadà. Tot i això, els comerciants afronten amb prudència el projecte. «Encara és aviat per veure si la resta de comerç quedarà desemparat», assegura Xavier Mulet, president de l'associació de comerciants i empresaris de Vilassar de Dalt. Mulet confia que avui, en la reunió de la taula de comerç municipal, els representants municipals li puguin resoldre molts dubtes que encara planegen sobre el nou equipament.

Canvi d'aparcament

D'altra banda, les obres a Can Robinat han suposat la pèrdua de desenes de places d'aparcament lliure. Aquest solar municipal era fins fa poc un espai per aparcar el cotxe per a aquelles persones que treballen a la zona industrial o per a les que volien agafar en aquest punt l'autobús de l'empresa Casas. Mentre duren les obres, les alternatives que proposa el consistori són l'aparcament del carrer de Narcís Monturiol i a l'avinguda Lluís Companys. A més, la setmana vinent podria entrar ja en funcionament una nova zona d'aparcament a la zona de Can Nolla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.