Els sindicats diuen que Indo vol beneficiar-se de la requalificació dels terrenys on hi ha la planta

Reclamen a Treball que no permeti al grup òptic quedar-se les plusvàlues

«La requalificació dels terrenys genera unes plusvàlues que no estem disposats a acceptar que l'empresa s'emporte a casa seua», va manifestar ahir el secretari general de la UGT a les Terres de l'Ebre, Wifredo Miró. La UGT i CCOO s'oposen totalment al tancament de la planta de fabricació de muntures d'ulleres, però en el cas que l'empresa mantingui la decisió d'acabar l'activitat el pròxim estiu ho consideraran un acomiadament improcedent, és a dir, que reclamaran les màximes indemnitzacions pels 31 treballadors de la fàbrica. En aquest sentit, els sindicats confien en la complicitat dels serveis territorials de Treball a les Terres de l'Ebre. «El director dels serveis territorials de Treball era el regidor d'Urbanisme quan es va aprovar la requalificació dels terrenys, així que ja sap de què parlem», va dir Miró.

La fàbrica d'Indo és a la carretera de Tortosa a Roquetes i els terrenys estan inclosos en el pla parcial Camí de Roquetes, tot i que l'Ajuntament de Tortosa ha dividit el pla en dues fases per evitar que l'empresa l'aprofités per tancar la planta.

«Hi haurà més mobilitzacions»

Una setantena de treballadors van manifestar-se ahir a Tortosa en contra del tancament d'Indo i per reclamar la reindustrialització de les Terres de l'Ebre. La plantilla d'Indo va rebre el suport d'extreballadors de la multinacional Lear, que van tornar a sortir al carrer. «Si no som capaços de mobilitzar-nos tindrem un territori desindustrialitzat», va assenyalar el secretari general de la UGT a l'Ebre, Wifredo Miró. De fet, els sindicats havien fet una crida a la mobilització de tots els desocupats de les Terres de l'Ebre, una crida que va aconseguir una resposta baixa. Amb tot, la UGT i CCOO preveuen convocar més actes de protesta. «Aquesta no és la primera mobilització, ni tampoc serà l'última», va dir el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó. En aquest sentit, els sindicats reclamen als partits polítics que es comprometin a executar actuacions que afavoreixen la implantació d'indústries a les comarques de l'Ebre. «Reclamem que s'avancen inversions per afavorir la industrialització de l'Ebre, però és evident que la retallada d'inversió pública afectarà aquestes comarques», va lamentar Casadó.

La manifestació d'ahir va acabar als serveis territorials de Treball, on sindicats i empresa es van tornar a reunir. L'empresa presentarà l'expedient de regulació d'ocupació dijous que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.