Economia

Vysion aplica la realitat virtual a Rússia

La firma catalana aplicarà solucions immersives en l’àmbit educatiu

L’empresa catalana Visyon ha estat triada per participar en un projecte que aplica la realitat virtual en l’àmbit educatiu, a Rússia.

Es tracta d’una iniciativa de l’Agència d’Innovació de Moscou que té per objectiu oferir solucions de realitat virtual, augmentada o mixta a estudiants dels darrers anys de secundària que presenten algun tipus de discapacitat motora temporal per presentar-los diferents opcions professionals de manera immersiva i ajudar-los a identificar la seva vocació. La firma catalana està treballant la prova pilot en un centre de rehabilitació de Moscou per a nens i joves que aten prop de 1.600 usuaris cada any.

Visyon, que pertany al grup Mediapro, va començar la prova pilot a mitjan de setembre, tot adaptant la seva plataforma VRoadcaster per a a aquest projecte. Aquesta solució permet visualitzar continguts de manera immersiva i personalitzar-los segons les necessitats de l’usuari. A través d’aquesta plataforma, que requereix l’ús d’ulleres de realitat virtual, es poden visualitzar vídeos de diferents formats (estàndard, 180º o 360º) i continguts interactius en 2D i 3D.

Seguir les classes.

Com diu la pedagoga Alícia Cañellas, consultora d’Innovació i Formació a Visyon, “el projecte s’adreça a alumnes de secundària, especialment en etapes prèvies a la formació professional, que es troben en centres de rehabilitació motriu de forma temporal i que no poden assistir a classe, tot oferint-los una solució immersiva per poder seguir el curs.”

Per fer servir aquesta plataforma immersiva, els alumnes es posen unes ulleres de realitat virtual que els permeten accedir als diferents continguts. A banda, els usuaris disposen d’un panell de comandament per poder interaccionar amb l’entorn immersiu, fer diferents accions i autoavaluar-se. En cas de persones amb dificultats motrius a la part superior del cos, el sistema també preveu que puguin activar les funcionalitats d’interacció amb l’entorn només amb la mirada.

Un cop superat aquest pilot, l’empresa catalana espera començar a treballar en una segona fase en què s’ha previst introduir altres solucions perquè els alumnes que es troben al centre de rehabilitació puguin seguir les classes a distància, a través de videoconferències immersives 360º i amb comunicació bidireccional. “Instal·larem una càmera 360º a l’aula perquè els joves que no poden anar-hi puguin seguir tot el que està passant als seus centres educatius, com si realment estiguessin allà”, explica Cañellas. Amb aquesta solució, diversos alumnes poden connectar-se de manera simultània amb les seves escoles, tot fent servir diferents visors de realitat virtual.

D’altra banda, Visyon també disposa de Telepport, una solució independent del sistema de videoconferència immersiva en 360º, que també introduirà en un altre projecte de l’Agència d’Innovació de Moscou que busca millorar la productivitat i el benestar dels treballadors al lloc de treball.

Per a aquest projecte, Visyon ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Moscou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.