Economia

Nova mostra biennal, a la Bisbal, del sector ceramista

El municipi prepara, a l’octubre, una fira d’artesans i empreses ampliada amb mostres i treball en xarxa entre productors, clients i venedors

Hi divulgaran l’aplicació de la impressió 3D

L’Ajuntament de la Bisbal, l’Associació de Ceramistes del municipi i el Terracotta Museu preparen, per als dies 16, 17 i 18 d’octubre, la primera edició de la Terracotta Biennal, “un esdeveniment cultural, artístic, artesanal i expositiu de la ceràmica”, com va definir-lo el cap de Promoció Local del consistori, Daniel Sabater.

No hi faltarà el vessant de fira, amb aspiració que hi participin una quarantena d’artesans de la població, d’Occitània –ja que treballen en un programa interregional– i d’altres contrades, però volen donar una dimensió més gran a la iniciativa, amb exposicions, mostres monogràfiques i activitats lúdiques que comprendran la resta del mes. A banda del públic interessat, però, s’enfocarà a professionals. Hi haurà networking, reunions perquè productors i comerciants facin contactes i les peces de ceràmica trobin sortida cap al món de l’arquitectura, l’hostaleria o galeries d’art i interiorisme. I entre els atractius, després de conèixer les experiències de mostres a la Toscana –a Montelupo– o Lió, preveuen una cuita artesanal de peces en el nou forn de llenya a l’exterior del Terracotta Museu.

LA DATA

16-18.20
A l’octubre
es durà a terme la primera Terracotta Biennal, un nou aparador de l’activitat ceramista a la Bisbal.

La innovació marcarà el debut

La tradició ceramista de la capital del Baix Empordà conserva el ressò com a “referent i capitalitat del sector a tot Catalunya”, defensava ahir l’alcalde, Enric Marquès. I després d’un inici de segle difícil, endurit per l’impacte de la crisi i la recessió econòmica de la darrera dècada, el president de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, Joan Vilà-Clara, destaca que el sector “viu un bon moment creatiu” i que aquest esdeveniment ha de servir per demostrar-ho. El passat i l’experiència que atresoren la marca, l’exposició del Terracotta Museu i el bon fer dels artesans hi són. Però donant aquest aval i l’aparador del present, no tanquen portes a la innovació futura. Per això, l’eix temàtic de la primera biennal serà l’aplicació de tecnologies de fabricació additiva, o impressió 3D amb fang als productes artesans, que ja han assajat en col·laboració amb la UdG, presentacions entre els alumnes del grau mitjà de ceràmica a l’institut La Bisbal i començar-ho a introduir entre els artesans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia