Economia

Vint-i-dos anys d'activitat ininterrompuda

L'escola taller El Bolig de Canet és l'últim exponent d'una formació que ha facilitat la inserció laboral a centenars d'alumnes

Canet va ser un municipi pioner a la comarca del Maresme posant en pràctica l'escola taller a finals dels anys vuitanta. En aquests 22 anys s'han format centenars d'alumnes en mòduls molt variats, que inclouen els tradicionals de fusteria, construcció, electricitat, jardineria o pintura, a més d'altres de més específics, com ara tècniques de vitrall o fins i tot cria i comercialització de cargols.

L'actual director de l'escola, Vadó Munrabà, destaca que amb l'anunciada supressió de les escoles taller per part del Departament de Treball «es perdrà un bagatge molt important a l'hora de donar sortida a aquells joves de 16 a 25 anys que deixen els estudis i que volen aprendre un ofici».

El centre ocupa en l'actualitat uns espais de la magnífica Vil·la Flora, una casa dels anomenats americanos que precisament va ser restaurada per una escola taller. «Canet no seria el mateix sense la feina que durant anys han fet els alumnes de l'escola taller i l'Ajuntament n'és prou conscient perquè n'ha garantit la continuïtat», apunta.

L'actual escola taller, que es va posar en marxa el 2008 i el 26 de juny haurà de tancar, tenia com a objectiu condicionar una nau sota el camp de futbol per convertir-la en seu social i d'entitats esportives i enjardinar tot l'entorn. «En aquest període s'han format al centre 40 persones, que treballen en grups de vuit i que abans de passar a la fase pràctica reben una sòlida formació teòrica», recorda Munrabà. Pel director, tan o més bàsic que dominar un ofici és crear en els joves els hàbits de feina. A més, un cop acabat el projecte, es fa un seguiment de l'alumne que la majoria de vegades s'allarga fins que aquest aconsegueix una feina estable. «La decisió de tancar les escoles taller ens inquieta i ens enerva perquè no hi ha gaire informació sobre les alternatives que es posaran en marxa i, sobretot, perquè s'ha pres sense consultar el sector», es lamenta Munrabà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona
unió europea

Brussel·les acusa Apple d’incomplir la llei europea de competència amb l’App Store

barcelona
Carme Ponsa
Presidenta del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

“El Maresme turístic ha de ser més conegut internacionalment”

Malgrat de Mar