Economia

Més de 300 treballadors del sector públic es manifesten a Tortosa contra la retallada

Més de 300 treballadors del sector públic es van concentrar ahir a la plaça d'Alfons XII de Tortosa per manifestar el seu rebuig a les mesures aprovades pel govern de l'Estat per retallar el dèficit públic. Després de la lectura del manifest reivindicatiu per part de l'escriptora xertolina Francesca Aliern, els treballadors van decidir manifestar-se pels carrers i dirigir-se a la Delegació del Govern i l'Ajuntament de Tortosa per reclamar que no es rebaixe el sou dels funcionaris. «Faig vaga perquè no estic d'acord que la crisi afecti sempre aquells que no en tenen la culpa», va assenyalar Marc March, professor de secundària. «Fa quatre anys que treballo a l'hospital Verge de la Cinta on em fan contractes per dies solts i no tinc cap dret, ni a vacances», lamentava una infermera. Segons els sindicats convocants, CCOO, la UGT i la USOC, el seguiment de la vaga va ser entre un 50% i un 60% a les Terres de l'Ebre. «La gent està conscienciada i aquesta protesta és un primer avís al govern», va dir el secretari general de CCOO a l'Ebre, Josep Casadó. «A Europa governen els sistemes financers, primer ens van demanar diners i ara ens fan retallar els sous dels funcionaris», va afegir Casadó.

En els darrers anys, s'ha incrementat el nombre de treballadors de l'administració de la Generalitat a l'Ebre pel desplegament dels serveis territorials, d'una plantilla de 485 persones, 23 van fer vaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia