Economia

Economia

Final de 24 anys a la presidència

Tot queda en família

Enric Portas deixa l’Associació d’Hostaleria de Blanes i el relleva la seva filla Anna

“El turista reserva cada vegada més a última hora”, diu la presidenta

El 2020 ha estat un any de canvis, també a l’Associació d’Hostaleria de Blanes. El seu president des del 1996, Enric Portas, ha cedit el càrrec a la vicepresidenta des del 2012, que no és cap altra que la seva filla Anna. “Ella ja es cuidava de moltes coses i està preparada, més que jo”, assenyala el president sortint, que continuarà a la junta directiva com a vicepresident.

Portas, de 76 anys, ha estat més de dues dècades en el càrrec. Va rellevar Joaquim Ribas el 1996. La família tenia una fàbrica de gènere de punt i, després d’haver fet el servei militar, es va incorporar al negoci hoteler familiar, que ha anat creixent. Ara gestionen els hotels Pimar i Beverly. Donen feina a unes cent quaranta persones en temporada alta.

L’últim any de Portas a la presidència ha estat el de la Covid-19. Recorda que a l’estiu als hotels grans de Blanes els va ser impossible obrir i els que ho van fer van tenir una ocupació mitjana del 30%. “Va ser com el que va passar a Lloret i Tossa o a Santa Susanna, Pineda de Mar, Malgrat de Mar i Calella (Maresme)”, explica. Els hotels que regenten els Portas treballen molt amb operadors. “No van venir i no van poder obrir. Va venir algun turista espanyol, però no n’hi havia per a tothom.” Enric Portas diu que els restaurants sí que van poder treballar, a l’estiu. En el seu comiat, demana més acompanyament de l’Ajuntament. “Han de creure més que som un sector molt important del poble.”

El 31 d’agost es va fer efectiu el relleu a la presidència de l’associació d’hostaleria. L’única candidata era Anna Portas, que ara inicia un mandat de quatre anys i encapçalarà, d’alguna manera, un relleu generacional. Portas, de 53 anys, va completar els estudis de ciències empresarials a la UdG. Destaca que el seu antecessor ha fet una “molt bona feina”. “Hi donarem continuïtat, però adaptant-nos als nous temps”, assenyala.

Una cinquantena d’associats

L’associació té una cinquantena d’associats i representa la majoria dels establiments del sector turístic local. Té la seu al carrer Or, a prop de la plaça Espanya i el carrer Ample. A Blanes, hi ha una dotzena d’hotels, amb un total de 4.000 places, una desena de càmpings i apartaments. Alguns dels responsables dels càmpings han vist retallat el seu negoci els últims mesos perquè el govern i l’Ajuntament han desautoritzat les ampliacions en terreny rústic en la recent aprovació del pla general.

Per Anna Portas, la idea ja és treballar amb vista a la temporada d’estiu. “El turista reserva cada vegada més a última hora, i cada vegada és més difícil de fer una previsió. Amb la vacuna [de la Covid-19], si la gent perd la por, l’any que ve hauria d’anar millor.” En la nova directiva, la presidenta ha volgut donar cabuda a més representants de bars i restaurants. Formen part de la junta, entre altres, Toni Trincheria (càmpings), Toni Garcia (apartaments), Josep Llambí (hostals) i Aleix Sagrera (bars i restaurants).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA