Economia

Transformad

“Hem obert nous mercats i ara venem a Kenya”

Transformad, amb seu a Canovelles i 150 treballadors, fabrica panells per a superfícies, sobretot per fer portes de cuina. Les vendes exteriors suposen una part important del seu negoci, i aquest últim any han crescut un 50%, tot i que, com destaca el director de desenvolupament comercial internacional del grup, Harm Mulder, el seu últim viatge va ser al mes de març. De fet, abans de l’estiu van aconseguir tancar un acord per exportar a Kenya amb l’ajuda de l’oficina d’Acció a Nairobi. Hi van enviar dos contenidors, amb contingut per a més de 400 cuines, i estan negociant noves comandes.

Com explica Pablo Riverola, responsable d’exportació regional de Transformad, totes les gestions s’han fet per videoconferència. “Si no hagués estat pel coronavirus hauria estat una setmana voltant per Kenya, però ho vam canviar per més de vint reunions informals per Whatsapp, perquè a l’Àfrica es barregen molts temes personals i professionals, i volen saber coses de tu, com ara on vius, si tens fills, on vas de vacances o històries del Barça.”

Fer negocis no és fàcil en època de pandèmia, però el cas és que, com destaca Mulder, el problema “és global”, així que les eines són les mateixes per a tots i “tothom s’adapta”. De fet, destaca que abans era molt difícil parlar amb la cúpula d’una empresa, però això va canviar amb el confinament: “Abans trucaves i sempre et deien que el responsable estava reunit, en canvi al març tenies el mòbil directe i t’agafava de seguida la trucada.”

Com moltes altres empreses que exporten i, per tant, tenen el risc diversificat, les vendes a fora “han salvat Transformad en l’aspecte empresarial”, admet Mulder. El grup està a punt de participar en la fira del sector que es farà als Estats Units en format virtual. De tota manera, Riverola opina que quan tot això passi la gent tornarà a viatjar, també per negocis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona