Economia

La caiguda del preu de l'habitatge es modera

Baixa només un 2,3% en el segon trimestre de 2010

Barcelona continua sent la segona ciutat més cara del rànquing estatal, només per darrere de Sant Sebastià

Comprar-se una casa o un pis a Catalunya va ser durant el segon trimestre de l'any un 2,3% més barat que fa un any, segons dades de l'índex de preus de l'habitatge que ha fet públiques aquest divendres el ministeri d'Habitatge espanyol.

Malgrat que és l'onzè trimestre consecutiu que el preu dels pisos baixa, comença un canvi de tendència perquè es consolida una moderació en la davallada. Així, el -2,3% s'allunya del -3,6% registrat el primer trimestre del 2010 o el -8,3% del tercer trimestre del 2009. A més, si aquest 2,3% des descens es compara amb la xifra del semestre anterior, ja hi ha un tímid increment del 0,3%.

El comportament del preu dels pisos s'allunya de les caigudes registrades els tres últims trimestres del 2009, amb davallades del -13,7%, el -13,3%, el -8,3%, i s'allunya també de la caiguda del 10% amb què es va tancar el 2008, en ple inici de la crisi econòmica.

Preus del 2006

El segon trimestre d'aquest 2010, el preu de l'habitatge lliure s'ha situat en els 2.253 euros per metre quadrat de mitjana a Catalunya, un valor que equival als preus de 2006. En aquest cas, el seu valor cau un 2,2% respecte de fa un any, però registra un petit repunt, del 0,3%, respecte el primer trimestre del 2010.

En el conjunt de l'Estat, Catalunya continua en la llista de comunitats més cares, per darrere del País Basc, on el metre quadrat està per sobre del 2.600 euros i la Comunitat de Madrid, que supera els 2.500 euros. A prop, hi ha les Illes Balears, on els pisos s'han venut a poc més de 2.100 euros el metre quadrat durant el segon trimestre de l'any.

Barcelona, continua sent la ciutat més cara de Catalunya, la segona més cara de tot l'Estat d'entre els municipis de més de més de 25.000 habitants.

El segon trimestre de l'any, l'habitatge s'hi comprava a 3.418 euros per metre quadrat, un valor que s'encaria fins als 4.197 euros en cas dels habitatges de menys de dos anys d'antiguitat.

Per davant de la capital catalana, en el rànquing estatal només hi ha Sant Sebastià, amb un preu se 3.680 euros per metre quadrat, 4.230 euros en el cas que tinguessin dos o menys anys. A Madrid, els preus dels pisos se situen en 3.275 euros per metre, 3.338 euros els pisos més nous.

La segona ciutat més cara a Catalunya continua sent Sant Cugat del Vallès, amb preus de 3.3.51 euros per metre quadrat de mitjana, seguida d'Esplugues de Llobregat (3.034 euros), Sant Joan Despí (2.970 euros) i Castelldefels (2.953 euros).

Pel que fa a la resta de capitals catalanes, el segon lloc l'ocupa Girona (2.341 euros), seguida de Tarragona (1.931 euros) i Lleida (1.580 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA