Economia

Puratos inverteix deu milions en un magatzem vertical

El magatzem automatitzat és a la seu de l’empresa a Sils i té capacitat per emmagatzemar 10.000 palets

L’empresa creu que augmentarà la productivitat i reduirà errors humans

Puratos, la multinacional situada a Sils dedicada a la producció de matèries primeres de fleca, pastisseria i xocolata, ha invertit deu milions d’euros en un nou magatzem vertical automatitzat. El magatzem, que s’acaba de posar en funcionament, té capacitat per emmagatzemar 10.000 palets i permet la traçabilitat de les 95.000 tones de producte que l’empresa produeix i emmagatzema cada any, així com, segons afirma Puratos, augmentar la productivitat del magatzem i reduir possibles errors humans.

El nou magatzem permet localitzar els productes, transportar-los internament i preparar les mercaderies de sortida. Així mateix, gràcies al seu sistema informàtic, permet controlar i gestionar els productes, des de les rotacions fins a les dates de caducitat i les maduracions de les referències emmagatzemades.

“Emmagatzemar i gestionar els productes per als nostres 20.000 clients actuals és tot un repte. A això, a més, hem de sumar-hi tots aquells productes que produïm des de Puratos Espanya i que exportem a altres companyies del grup”, diu Jorge Grande, director general de Puratos, en un comunicat. “Trobar solucions d’optimització d’espai i augment de la productivitat d’emmagatzematge era una prioritat per a nosaltres per poder seguir creixent i oferir als nostres clients les millors solucions, tant de producte com de rapidesa en les comandes”, hi afegeix Grande. Del grup belga Puratos Group, Puratos Iberia és líder en la producció de matèries primes per a fleca, pastisseria i xocolata. El grup té 9.000 treballadors a tot el món, 60 plantes de producció pròpia i és present en 120 països. El 2019 va facturar 207 milions.

LA XIFRA

95.000
tones
de producte produeix a l’any l’empresa situada a Sils.

Incubadora per a ‘start-ups’ del sector

Fa unes setmanes, Puratos també va llançar Sparkalis, la primera incubadora per a empreses emergents (start-ups) de fleca, pastisseria i xocolata, de manera que ofereix inversions directes a projectes centrats en productes d’origen vegetal, fermentació i digitalització del sector. L’objectiu: donar suport al desenvolupament de productes, serveis i ingredients innovadors. Una xarxa global de 100 experts avaluarà els projectes, que tindran accés al Taste tomorrow, per investigar tendències del consumidor del futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona