Economia

Els germans Roca ja han obert el restaurant Normal

Proposen una cuina “directa i espontània” i amb preus de plats que van dels 6 als 36 euros

La carta de vins té ara 350 varietats, amb l’Empordà, Porrera i Beaune (Borgonya) com a protagonistes

El res­tau­rant Nor­mal, dels ger­mans Roca, va obrir les por­tes ahir al mig­dia i a les tres de la tarda va posar en marxa la web de reser­ves. El nou local, que està situat a la plaça de l’Oli, al mig del Barri Vell de Girona –just on hi havia el res­tau­rant Lle­va­taps–,ofe­reix una pro­posta de cuina “directa i espontània” que com­bina la tra­dició amb la “minu­ci­o­si­tat de l’acadèmia”. És, segons expli­quen els ger­mans Roca, una “pro­posta ben nor­mal” que recorda d’on venim i vol reforçar el gest intuïtiu de la cuina del foc viu, de la cas­sola del xup-xup, i les flai­res d’una cuina que ve de lluny. “Si a El Celler ofe­rim orfe­bre­ria, a Nor­mal pro­po­sem arte­sa­nia”, va dir ahir Josep Roca, direc­tor del res­tau­rant. Al cap­da­vant de la cuina hi ha Eli­sa­beth Culla.

L’espai consta de dues sales, i un reser­vat amb una capa­ci­tat d’una cin­quan­tena de comen­sals. Estarà obert de dime­cres a diu­menge, de dos quarts d’una a tres de la tarda i de dos quarts de vuit del ves­pre a un quart de deu de la nit.

A la carta del Nor­mal es poden tro­bar plats de tots preus: un entrepà de ronyons de conill amb xerès (5 euros), uns cala­mars a la romana de Can Roca (10), ànec d’aglà ros­tit amb figues i patata nova (23), un arròs melós de colomí i bolets de tem­po­rada (25), o un lluç amb cloïsses, endívies a la brasa i salsa verda (36 euros).

I si la carta de men­jar és espec­ta­cu­lar, la de vins encara ho és mes. En aquests moments ofe­rei­xen una pro­posta d’uns 350 vins, i “d’aquí a una set­mana n’hi podria haver uns 400”. La carta de vins té tres grans pro­ta­go­nis­tes: l’Empordà (hi ha repre­sen­tats tots els pobles que fan vins a l’Empordà i a la Cer­da­nya), però també Por­rera (Pri­o­rat) i Beaune (Bor­go­nya), “que s’han triat a cop de cor”. La carta també inclou vins de Sanlúcar de Bar­ra­meda i San Vicente de la Son­si­erra (La Rioja Ala­vesa), Anjou (Loira) o Sant Sadurní d’Anoia (Penedès), entre altres.

La deco­ració del Nor­mal és obra de l’inte­ri­o­rista Andreu Caru­lla. S’han uti­lit­zat pro­ces­sos de fabri­cació arte­sa­nal i pro­duc­tes de pro­xi­mi­tat i també el vidre reci­clat de Roca Reci­cla, amb el qual s’han ela­bo­rat, entre altres ele­ments, una taula (s’han uti­lit­zat 20 qui­los de vidre pro­vi­nent d’El Celler), la barra d’entrada o la barra de cafè.

Una confiteria annexa al Rocambolesc

Els germans Roca ja projecten un nou establiment. Aquesta vegada serà una confiteria que s’instal·larà al costat del Rocambolesc, al carrer Santa Clara, on fins ara hi havia el Brots Freds. Ahir es va signar el contracte de lloguer i, segons va explicar Josep Roca, la idea és complementar el Rocambolesc amb un concepte de confiteria (confits, anissos i gominoles fetes pel pastisser Jordi Roca) i sucs de fruita natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia