Els germans Roca ja han obert el restaurant Normal
Proposen una cuina “directa i espontània” i amb preus de plats que van dels 6 als 36 euros
La carta de vins té ara 350 varietats, amb l’Empordà, Porrera i Beaune (Borgonya) com a protagonistes
El restaurant Normal, dels germans Roca, va obrir les portes ahir al migdia i a les tres de la tarda va posar en marxa la web de reserves. El nou local, que està situat a la plaça de l’Oli, al mig del Barri Vell de Girona –just on hi havia el restaurant Llevataps–,ofereix una proposta de cuina “directa i espontània” que combina la tradició amb la “minuciositat de l’acadèmia”. És, segons expliquen els germans Roca, una “proposta ben normal” que recorda d’on venim i vol reforçar el gest intuïtiu de la cuina del foc viu, de la cassola del xup-xup, i les flaires d’una cuina que ve de lluny. “Si a El Celler oferim orfebreria, a Normal proposem artesania”, va dir ahir Josep Roca, director del restaurant. Al capdavant de la cuina hi ha Elisabeth Culla.
L’espai consta de dues sales, i un reservat amb una capacitat d’una cinquantena de comensals. Estarà obert de dimecres a diumenge, de dos quarts d’una a tres de la tarda i de dos quarts de vuit del vespre a un quart de deu de la nit.
A la carta del Normal es poden trobar plats de tots preus: un entrepà de ronyons de conill amb xerès (5 euros), uns calamars a la romana de Can Roca (10), ànec d’aglà rostit amb figues i patata nova (23), un arròs melós de colomí i bolets de temporada (25), o un lluç amb cloïsses, endívies a la brasa i salsa verda (36 euros).
I si la carta de menjar és espectacular, la de vins encara ho és mes. En aquests moments ofereixen una proposta d’uns 350 vins, i “d’aquí a una setmana n’hi podria haver uns 400”. La carta de vins té tres grans protagonistes: l’Empordà (hi ha representats tots els pobles que fan vins a l’Empordà i a la Cerdanya), però també Porrera (Priorat) i Beaune (Borgonya), “que s’han triat a cop de cor”. La carta també inclou vins de Sanlúcar de Barrameda i San Vicente de la Sonsierra (La Rioja Alavesa), Anjou (Loira) o Sant Sadurní d’Anoia (Penedès), entre altres.
La decoració del Normal és obra de l’interiorista Andreu Carulla. S’han utilitzat processos de fabricació artesanal i productes de proximitat i també el vidre reciclat de Roca Recicla, amb el qual s’han elaborat, entre altres elements, una taula (s’han utilitzat 20 quilos de vidre provinent d’El Celler), la barra d’entrada o la barra de cafè.
Una confiteria annexa al Rocambolesc
Els germans Roca ja projecten un nou establiment. Aquesta vegada serà una confiteria que s’instal·larà al costat del Rocambolesc, al carrer Santa Clara, on fins ara hi havia el Brots Freds. Ahir es va signar el contracte de lloguer i, segons va explicar Josep Roca, la idea és complementar el Rocambolesc amb un concepte de confiteria (confits, anissos i gominoles fetes pel pastisser Jordi Roca) i sucs de fruita natural.