Economia

Fonaments per reactivar l'economia del Ripollès

En tres anys s'han concedit subvencions per valor d'1,5 milions d'euros i préstecs d'un total de 4 milions

S'han creat més de setanta llocs de treball

El Pla d'Iniciatives de Dinamització del Ripollès ha concedit en tres anys 1,5 milions d'euros en subvencions i 4 milions en préstecs a la comarca, i ha creat 74 llocs de treball. El pla, que s'acaba aquest any, pretén enfortir el teixit empresarial de la zona i donar suport a les noves iniciatives. El govern l'aplica en comarques que necessiten una reactivació econòmica, com és el cas del Ripollès, l'Anoia, el Pallars Jussà i la Terra Alta.

Aquest any, els ajuts s'han atorgat a onze empreses del Ripollès i a dos ens locals, i es preveu la creació de divuit llocs de treball. En total, amb el pla s'han concedit subvencions per valor de 500.000 euros i préstecs d'un total d'1,5 milions, la majoria al sector privat, que rep 434.000 euros en subvencions i la totalitat dels préstecs. “S'han prioritzat empreses exportadores de la comarca i que han demostrat amb la facturació dels anys anteriors solidesa empresarial i, sobretot, capacitat per innovar i desenvolupar projectes”, va dir el delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy.

LA FRASE

S'han prioritzat empreses exportadores i que han demostrat amb la facturació dels anys anteriors solidesa empresarial

Dos ens locals i onze empreses

Entre els beneficiats dels ajuts d'aquest any hi ha el Consorci Ripollès Desenvolupament, per qüestions d'emprenedoria, i l'Ajuntament de Camprodon, que ha rebut ajuts per a la recepció i distribució d'internet a la xarxa de cable, i també l'empresa Ripleg Grup SL, de Ripoll, que va dissenyar una màquina de venda automàtica de pa al mercat francès. També les empreses Sodeca SA, per ampliar les instal·lacions; Fibran SA, per a una línia d'assecatge de tripa de col·lagen, i Vallter SA, de camprodon, que ha rebut ajuts per al redimensionament de la bassa de reserva d'aigua. Les altres empreses són: Manufactures Max-Plastic SA, de Ribes de Freser; Albert Reixach Icart, de Ripoll; Casanova Hermanos SA, de Camprodon; i Solter Soldadura SL, Rodin SA, Casals Ventilación SL i Barbonell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les Terres de l’Ebre reben 80 milions dels fons europeus

Amposta

Unes 800 persones han participat en la Setmana dels Mercats

GIRONA
Economia

Mahle fabricarà refrigeradors per bateries de cotxes elèctrics a partir de finals de 2025

Montblanc
Amèrica del Nord

El Banc de Canadà rebaixa el tipus d’interès per primera vegada en quatre anys

Barcelona

Aldi anuncia l’obertura de la seva segona botiga a Figueres el 19 de juny

FIGUERES
economia

Les comarques de Ponent reben 287 milions dels fons europeus

Rosselló
economia

Gelati Dino inaugura un sisè punt de venda a Madrid

castelló d’empúries
Economia

Els productors de préssec pla al Baix Segre preveuen una campanya “normal”

Alcarràs
TURISME

Pla d’usos per saber l’ocupació màxima dels espais naturals de la Garrotxa

OLOT