Economia

Reserva de la Tierra estudia accions legals perquè la difusió de la investigació judicial per frau li danya la reputació

La companyia acusa les denominacions d’origen d’usar els reglaments per “protegir els interessos” d’alguns cellers

L’empresa Reserva de la Tierra, de les Borges del Camp (Baix Camp), estudia emprendre accions legals pel “fort impacte a la reputació” del grup i de totes les seves marques que ha suposat la difusió de la investigació judicial en marxa, per falsificació d’etiquetes, que es deriva de la denúncia de les DO Montsant i Terra Alta i DOQ Priorat. La companyia defensa que té “participació” en cellers situats en aquestes regions vitivinícoles i altres de tota Espanya, i que embotella més de 40 milions d’ampolles cada any. Reserva de la Tierra acusa les DO de restringir i impedir activitats econòmiques amb “estratègies proteccionistes” dels “interessos econòmics d’alguns cellers”, en lloc de vetllar per la qualitat dels vins.

El grup Reserva de la Tierra ha defensat la qualitat dels seus vins i les més de 100 marques amb les quals els comercialitzen. La companyia també assenyala que va renovar al gener la certificació International Food Standard (IFS) de les instal·lacions de les Borges del Camp, que “acredita la qualitat i seguretat alimentària” dels productes.

L’empresa assegura que va conèixer la denúncia de les DO Montsant i Terra Alta i DOQ Priorat la setmana passada —es va presentar al juliol— i que ha col·laborat en les investigacions “per demostrar la qualitat i traçabilitat dels seus productes”.

El grup assegura que les denominacions d’origen restringeixen el desenvolupament de l’activitat econòmica per protegir els interessos d’alguns cellers en lloc de vetllar per la qualitat dels vins, “com és el seu deure”.

Reserva de la Tierra ha remarcat que genera 180 llocs de feina directes i que “ha ajudat als agricultors a fer valer el seu producte i millorar la rendibilitat de les vinyes”. Els seus productes es venen a 60 països d’Europa, Àsia i Amèrica, i té cinc oficines comercials internacionals pròpies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA