Economia

CCOO i UGT plantegen que es faci una mobilització de treballadors a escala mundial

Emplacen la confederació sindical internacional a convocar una reivindicació a tot el món el 2007 o 2008

El Primer de Maig d'aquest any surt amb una proposta de mobilització dels treballadors de tot el planeta. La va formular ahir el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Coscubiela, que va plantejar que la Confederació Sindical Internacional, constituïda l'any passat, s'estreni aquest any o el vinent convocant "una mobilització mundial".

Segons Coscubiela, aquesta convocatòria seria "a favor dels objectius del mil·lenni: contra l'explotació infantil, i pel treball digne i el respecte de les llibertats sindicals a tot el món". La Confederació Sindical Internacional es va formalitzar l'any passat. UGT i CCOO es manifestaran conjuntament a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona amb el lema Per la igualtat, ocupació i salaris dignes. El secretari general de CCOO va denunciar que "els empresaris mantenen una política obsoleta de salaris baixos".

Coscubiela i el secretari general de la UGT catalana, Josep Maria Àlvarez, van advertir que defensaran l'Estatut aprovat pel Parlament, les Corts espanyoles i el poble de Cataluya en referèndum.

També la USOC, que l'1 de Maig es manifestarà pel seu compte a Barcelona, va expressar el seu compromís amb l'Estatut, que és "una excel·lent oportunitat de trencar amb les polítiques que ofeguen la nostra economia". El manifest d'USOC expressa la convicció que "Catalunya serà industrial o no serà", però amb una indústria que "aposti per la investigació i desenvolupament de productes i serveis de valor afegit". La USOC expressa també que "sense infraestructures no hi ha progrés".

Per la seva banda, la Intersindical-CSC ha escollit com a tema del Primer de Maig el desenvolupament sostenible. La I-CSC proposa que els treballadors s'impliquin en la lluita contra el canvi climàtic i per un medi ambient saludable.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Claus per a un entorn familiar cibersegur

unió europea

Brussel·les expedienta l’Estat francès pel seu dèficit pressupostari

barcelona
Economia

El creixement de l’economia catalana quintuplica el de la zona euro el 2023

barcelona

Amazon busca 150 persones per al centre logístic del Far d’Empordà

EL FAR D’EMPORDÀ
empreses

Nvidia supera a Microsoft i es converteix en l’empresa més valuosa del món

barcelona
Economia

Més d’un milió de creueristes desembarquen a Barcelona de gener a maig

Barcelona
economia

Bones perspectives del sector turístic de Lleida per aquest estiu

Lleida
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’alça de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona

Ecosol va contractar 126 persones en risc d’exclusió social durant el 2023

GIRONA