Economia

Els petits accionistes de Gas Natural es lamenten pel fracàs que ha viscut el grup en la seva opa sobre Endesa

La junta d'accionistes celebrada a Barcelona aprova repartir un dividend brut de 0,98 euros per acció, un 16,7% més

Els petits accionistes de Gas Natural s'han lamentat pel fracàs que ha viscut el grup català en la seva opa sobre Endesa, de la qual es va retirar fa mesos. Durant la junta ordinària celebrada avui a Barcelona, Javier Suárez ha declarat en la seva intervenció que hi ha “un cert grau de frustració” pel fracàs de l'opa, no tant perquè no s'hagi pogut fer, sinó “per l'espècie de culebrot veneçolà que s'ha creat”.

“Aquest culebrot m'ha fet avergonyir-me de pertànyer a aquest país, on el govern central es decanta d'una banda, on no es garanteix el joc net, en què la CNMV es converteix una guerra de guerrilles on no passa res i acaben guanyant els tramposos”, assegura Suárez.

En el mateix sentit, Carlos Comas ha indicat que no li sorprèn el resultat de l'opa: “Estem al país que estem i les operacions s'han de plantejar tenint-lo en compte. Ha passat el que havia de passar i jo, com era escèptic, me n'alegro que hagi acabat així”.

En aquest context, el conseller delegat de Gas Natural, Rafael Villaseca ha destacat que el procés de l'opa a Endesa “no ha distret” la companyia de la seva activitat diària i “això ho demostren els resultats del 2006 i també els del primer trimestre de l'exercici 2007”.

Villaseca ha recordat que Gas Natural va augmentar un 14,1% el seu benefici net el 2006, fins a 854,5 milions. En el primer trimestre del 2007, la gasista catalana ha guanyat 304,7 milions, un 10,1% més.

Prèviament a la junta, Villaseca ha explicat que Gas Natural està “estudiant” possibles al·legacions al litigi contra el govern central que Endesa va presentar el 2006 i sobre el qual ara ha demanat que no sigui arxivat. Segons el conseller delegat el grup català va abandonar les seves intencions de compra d'Endesa per “la desigualtat en el procés, la inseguretat jurídica i les asimetries reguladores”.

La junta d'accionistes ha aprovat el repartiment d'un dividend brut de 0,98 euros per acció, corresponent a l'exercici 2006, xifra que representa un increment del 16,7% respecte a l'any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona
economia

La família Grífols i el fons Brookfield estudien una opa pel 100% de la multinacional

barcelona
ECONOMIA

El Bages assoleix màxims històrics de reputació turística en línia

Manresa

Les tempestes de dissabte deixen danys importants als fruiters del Segrià

Lleida
Salvador Ribas Mas
Consultor intercultural, autor del llibre ‘Directivos sin fronteras’

“Els xocs culturals no tenen cap gràcia quan et jugues el pa”

Barcelona
ECONOMIA

Al Maresme, el lloguer s’endú el 50% dels ingressos de les famílies

Mataró

Basetis, la tecnològica que ha prescindit del director general

Barcelona

Proton porta la innovació en fotovoltaica a Aràbia

Barberà del Vallès

El Patronat de la Politècnica celebra el 50è aniversari

GIRONA