Economia

Catalunya té 11.300 aturats menys

L'atur es redueix en totes les demarcacions i en tots els sectors, especialment en el de serveis, gràcies a la Setmana Santa

Catalunya té 11.300 aturats menys que fa un any. I és que, segons les dades facilitades pel ministeri de Treball, el nombre de persones sense feina a Catalunya se situa en 248.659 el mes d'abril, amb un descens del 4,3% respecte el mateix mes de l'any anterior.

Només en el mes d'abril, l'atur registrat en els serveis públics d'ocupació a Catalunya va baixar en 6.061 persones, que suposen un 2,3% menys respecte el març.

De fet, l'atur va reduir-se en totes les demarcacions i en tots els sectors, especialment en el de serveis, gràcies a les vacances de Setmana Santa. Del total d'aturats de Catalunya, 22.267 són menors de 25 anys, d'entre els quals 10.460 són dones i 11.807 homes.


Pel que fa al conjunt de l'Estat, l'atur va baixar en 52.552 persones en els últims dotze mesos, xifra que suposa un descens del 2,5% respecte l'abril del 2006. El nombre d'aturats registrats en les oficines de l'Institut Nacional d'Ocupació (Inem) va caure en 36.327 persones el mes d'abril, i el nombre total de desocupats arreu de l'Estat es va situar en més de dos milions, amb un descens de l'1,7% respecte el març.

El nombre de contractes a l'abril a Catalunya es va situar en 209.617, és a dir, 31.889 menys que el mes anterior. D'aquests, 36.990 van ser contractes indefinits, fet que suposa un descens de 6.805 respecte al mes anterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La Llagosta
economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona