Economia

estat espanyol

economia

La inflació es desboca al 9,8% al març

És la taxa més alta des de 1985, fa trenta-set anys

La inflació va escalar al març fins al 9,8% respecte al mateix mes de l’any anterior, 2,2 punts per sobre de la taxa registrada al febrer (7,6%) i la més alta des de 1985, segons l’Instituto Nacional de Estadística (INE). Es tracta del primer mes afectat plenament per la guerra a Ucraïna i la xifra es coneix l’endemà de l’aprovació per part del govern espanyol del Plan Nacional que precisament busca contenir els preus durant els pròxims mesos.

Les dades avançades aquest dimecres corresponents a l’índex de preus de consum (IPC) reflecteixen que aquest significatiu augment es deu a les pujades generalitzades en la majoria dels seus components, sobretot de l’electricitat, els carburants i combustibles, i els aliments i begudes no alcohòliques. La inflació subjacent, que no inclou ni aliments frescos ni energia, va registrar un repunt de quatre dècimes al març, fins a col·locar-se en el 3,4%, la més alta des de setembre de 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]