Economia

La Caixa ubica el seu centre tecnològic a Cerdanyola

Els centres, que es començaran a construir a mitjans del 2008 en dues parcel·les ubicades al Parc de l'Alba

A partir del 2010, La Caixa disposarà d'un dels dos nous edificis tecnològics que oferiran el suport informàtic necessari per afrontar el seu creixement. El segon edifici estarà enllestit un any més tard. La inversió conjunta sumarà 200 milions d'euros.

Les noves instal·lacions, ubicades a Cerdanyola, incorporaran les "últimes tecnologies" europees, tant en infraestructures elèctriques i de telecomunicacions, com de servidors, i es convertiran en un dels recintes més capdavanters d'Europa, segons l'entitat. S'utilitzaran els ordinadors comercials més potents del mercat, així com granges de servidors que implementaran massivament tècniques de virtualització per optimitzar el rendiment dels equips, tant en termes d'energia com d'espai.

Els centres, que es començaran a construir a mitjans del 2008 en dues parcel·les amb una superfície total de 2,6 hectàrees, estaran ubicats al Parc de l'Alba, a prop del nou equipament científic Sincrotró, al municipi de Cerdanyola del Vallès. Les noves instal·lacions cobriran les necessitats informàtiques que li vagin sortint a La Caixa com a resultat del creixement del negoci previst en el pla estratègic 2007-2010 i de l'inici de l'expansió internacional. A més, els centres podran acollir, en cas de necessitat, fins a 500 empleats de serveis centrals o de proveïdors de La Caixa.

Per enllestir el projecte, l'entitat que presideix Isidre Fainé va firmar ahir un protocol d'intencions amb l'Institut Català del Sòl i el Consorci Urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola, constituït pel mateix Institut Català del Sòl i l'Ajuntament de Cerdanyola, per mitjà del qual s'executarà la transmissió dels terrenys. "La Caixa reforça encara més el seu lideratge tecnològic i la seva constant aposta per la innovació i el desenvolupament", va apuntar ahir en un comunicat l'entitat financera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona
economia

La família Grífols i el fons Brookfield estudien una opa pel 100% de la multinacional

barcelona
ECONOMIA

El Bages assoleix màxims històrics de reputació turística en línia

Manresa

Les tempestes de dissabte deixen danys importants als fruiters del Segrià

Lleida