Economia

Vichy Catalan i el balneari Prats arriben a un acord sobre l'aigua de Caldes de Malavella

Representants de les empreses Malavella i Balneari Prats han arribat aquest matí a un acord per solucionar el litigi que mantenien les dues empreses. L'acord garanteix la continuïtat de totes les activitats termals al municipi de Caldes de Malavella i inclou el restabliment immediat del subministrament d'aigua del jaciment La Mina al Balneari Prats, que no haurà de tancar. L'acord s'ha pres en una reunió que ha començat a les nou del matí i ha acabat a tres quarts de dues d'aquest dimecres al Departament d'Economia i Finances. Hi han assistit el responsable de l'empresa Malavella Joan Renart, i el director del Balneari Prats, Rafel Quintana. L'alcalde de la població, Joan Colomer, i el director general d'Energia i Mines de la Generalitat, Agustí Maure, han mediat en el conflicte.

Tres anys de contracte
El nou contracte de subministrament d'aigua entre Malavella i Balneari Prats tindrà una durada inicial de tres anys, que serà prorrogable anualment fins a un màxim de 25 anys. Inicialment, es mantindrà el cabal subministrat, que podrà reduir-se a partir del desè any de contracte, i la Direcció General d'Energia i Mines actuarà com a àrbitre a l'hora de resoldre qualsevol contingència entre les parts.
En finalitzar la reunió, que s'ha allargat gairebé quatre hores, els representants de les empreses no han volgut fer declaracions més enllà de comentar que es cenyien al text del comunicat. L'alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer, ha dit que està content amb l'acord que s'ha assolit aquest matí.

Segons el comunicat emès al finalitzar la reunió, aquest acord posa punt i final als diferents contenciosos, que tenen l'origen en un contracte privat entre les dues empreses, i obre les portes a un nou marc de relació entre les dues companyies. La Direcció General d'Energia i Mines, amb competències sobre les fonts d'aigües minerals, ha mediat en el conflicte davant la dificultat de les empreses d'arribar a un acord, i també per defensar els interessos dels usuaris i del municipi de Caldes de Malavella, garantir l'exercici de la lliure competència i assegurar l'ús correcte dels recursos mineromedicinals.

El conflicte entre les dues empreses, que té el principal motiu en la concessió indefinida que des del segle XIX té el grup Vichy Catalan per explotar les aigües del manantial, va provocar que el dimecres passat aquesta empresa tallés el subministrament d'aigua termal de La Mina al Balneari Prats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.