Economia

El Sabadell vol créixer a Mèxic i Estats Units però la prioritat és encara el mercat espanyol

Finances

El Banc Sabadell té la intenció de créixer fora de les fronteres espanyoles i concretament a l'altra banda de l'Atlàntic hi ha dos països en els quals té especial interès: Mèxic i els Estats Units. Segons ha detallat el nou conseller delegat del banc, Jaume Guardiola, "a nivell internacional la vocació és anar creixent a Mèxic" a través del banc Bajío, que controla, i al sud de l'Estat nord-americà de Florida, amb una extensa comunitat hispana i amb un ampli teixit de petites empreses, a través del TransAtlantic Bank.

Així, el Sabadell basarà la seva expansió en un "creixent orgànic" a través de la seva activitat, segons Guardiola, i "si pot ser inorgànic". Sobre la possibilitat que el banc vallesà compri Bankinter, Guardiola no va voler ni confirmar-ho ni desmentir-ho, però va admetre que "la prioritat és el mercat espanyol, i si hi ha oportunitats de compra, el Sabadell està amb forces per fer-ho sempre que es donin les condicions adients".

Pla de negoci imminent
El nou conseller delegat del Banc Sabadell explica que el proper 6 de novembre l'entitat presentarà el seu nou pla de negoci. Malgrat que Guardiola no va voler avançar-ne els detalls, va apuntar que seria per a un període de dos anys perquè "a més llarg termini seria donar-li l'esquena al mercat, i té més credibilitat" que no pas a més anys vista.

Guardiola va referir-se també al comportament del Sabadell a la borsa i indica que "no es pot mirar l'evolució d'un valor a partir del seu sostre" sinó en períodes més llargs, que mostren "que el comportament és extraordinari". Sobre si el preu actual de l'acció (6,98 euros) és bo, Guardiola va dubtar per acabar admetent que s'ha de veure com un valor de mercat i que confia que creixi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.