Economia

Furas es converteix en una immobiliària i trasllada la seva seu a Esplugues

La nova societat es denomina Immobiliària Pietor i es dedica a la compra, venda, promoció i arrendament d'immobles

Furas, empresa de cablejat encapçalada pel president de la patronal Pimec, Josep González, que va tancar una fàbrica a Piera (Anoia) i va vendre alguns dels actius a la companyia alemanya Leoni, s'ha convertit en una immobiliària i ha traslladat la seva seu social a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat).

La nova societat es denomina Immobiliària Pietor i es dedica a la compra, venda, promoció i arrendament de béns immobles, segons l'acord adoptat en l'última junta d'accionistes de Furas.
La nova companyia ha traslladat la seu social de Piera a Esplugues de Llobregat després que Josep González, principal propietari de Furas, arribés a final de juliol a un acord per vendre alguns dels actius d'aquesta última empresa al competidor germànic Leoni.

Arran de l'acord, González també és assessor extern de la multinacional alemanya, que ha assumit gran part de l'activitat de Furas, a més de la seva cartera de clients, les seves existències i la seva maquinària a través de la societat Leoni-Furas.

Furas, que va acumular dos exercicis (2005 i 2006) amb unes pèrdues globals de 916.000 euros, va arribar a mitjan d'any a un acord amb els sindicats UGT, CCOO i CGT per tancar una de les seves dues plantes a Piera i acomiadar a 94 treballadors.

Trasllat al Marroc
El procés de tancament d'aquesta fàbrica culminarà el mes de març de 2008 i gran part de la seva producció es traslladarà a la planta marroquina del grup, ubicada a Casablanca, on es preveuen noves contractacions de personal.

González, que controlava el 55% del capital de Furas, manté la propietat de la planta de Torà (Segarra), que ha estat llogada a Leoni a través d'un contracte de llarga durada, i encara no ha decidit què farà amb la factoria de Piera que tancarà, encara que ha reconegut que probablement serà venuda.

Els primers dotze afectats per l'ajust de plantilla abandonaran els seus llocs el pròxim 26 d'octubre, segons que han informat fonts sindicals.

El president de Pimec ha estat vinculat des de fa temps al sector immobiliari, primer a través de la societat Afany, ja extingida, i després com a accionista de Naus Piera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA