Economia

Manifestació a Lloret per un nou conveni en el sector de serveis

Unes 200 persones reclamen condicions de treball “dignes” des del punt de vista salarial i d’horaris

Uns 30.000 treballadors gironins, amb negociacions bloquejades

Unes dues-centes persones es van manifestar ahir al matí a Lloret de Mar convocades per la federació de serveis de CCOO per reclamar un nou conveni col·lectiu en 19 sectors de serveis, entre els quals destaca l’hostaleria com el més afectat, segons va informar l’ACN. Els manifestants van sortir de la plaça Pere Torrent i van acabar el recorregut davant de l’ajuntament, passant per davant d’un seguit d’hotels on es van aturar per protestar. Demanen a la patronal pactar condicions de treball “dignes” amb millores salarials i pel que fa als horaris de les jornades. La situació de bloqueig en les negociacions dels convenis col·lectius afecta, a les comarques gironines, més de trenta mil treballadors.

Sobretot en l’hostaleria

Amb crits de “volem treballar, amb un conveni digne ja” i “l’hostaleria ja en té prou”, prop de dues-centes persones mostraven així l’enuig del sector dels serveis davant la falta de negociació del patronat per redactar nous convenis col·lectius. Denuncien que els actuals estan desactualitzats. En total, la falta de conveni afecta 19 sectors, amb especial incidència en l’hostaleria, un dels que més treballadors afectats aglutina.

A les comarques gironines, CCOO calcula que hi ha unes trenta mil persones afectades per la falta de conveni en professions de cara al públic com són cambrers, recepcionistes, repartidors de menjar a domicili, treballadors de supermercat o personal de neteja. A tot Catalunya, la xifra d’afectats per falta d’acord amb la patronal s’enfila fins als 900.000.

El sindicat reivindica una revisió de les condicions salarials i laborals en què reclama “sous dignes” i un horari de feina més limitat respectant la conciliació familiar i regulant els torns de cap de setmanes i festius. També denuncien contractes que excedeixen les hores pactades.

Més detalladament, els manifestants reclamen la recuperació salarial i la millora del poder adquisitiu dels salaris, la conciliació de la vida laboral i personal, la reducció del temps de treball i millora de les llicències retribuïdes, el reconeixement professional, formació en l’ocupació i promoció professional, la regulació de nous drets com són l’adaptació de la jornada per a la conciliació, teletreball i desconnexió digital, la igualtat i no discriminació a les empreses, les condicions de seguretat i salut i la regulació del treball els diumenges i festius.

LA FRASE

Lloret és el municipi més pobre en PIB ‘per capita’ de les comarques gironines
Antonio Ferro
secretari general de CCOO Serveis Comarques Gironines


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona