Economia

Països Baixos

La policia neerlandesa dispara en una protesta agrícola contra el tancament de granges

Diversos ramaders i agricultors han tallat carreteres i han bloquejat centres de distribució i supermercats

El govern impulsa una llei per reduir les emissions d’òxid de nitrogen en un 40% que preveu tancar explotacions

La policia dels Països Baixos ha obert foc aquest dimecres contra una protesta organitzada pels grangers i agricultors, que es manifesten en contra de la nova llei estatal que pretén tancar explotacions per limitar les emissions d’òxid de nitrogen, un dels principals components dels fertilitzants.

Segons informen diversos mitjans locals, la policia hauria disparat contra un tractor conduït per pagesos que haurien intentat saltar un control policial per accedir a una autopista al nord del país.

Segons la policia de la regió de Frísia, els conductors dels tractors han “intentat atropellar els oficials i vehicles de servei” a la ciutat d’Heerenveen. Segons el relat policial, s’ha produït una “situació amenaçadora” i s’ha hagut de “realitzar trets d’advertència i dirigits”.

Segons les autoritats de la zona, els trets no han provocat ferits.  “Tres sospitosos han estat arrestats. Ningú ha resultat ferits”, ha dit la policia. Un tractor ha rebut un tret de bala.

No obstant això, les autoritats han informat que investigaran els fets, ja que la policia havia assegurat que les armes que portaven estaven descarregades. Un cop utilitzada l’arma d’un oficial, els agents estan obligats a informar dels fets a la Direcció Nacional d’Investigació Criminal perquè realitzi una investigació independent i determini si els trets han estat necessaris.

Les protestes dels agricultors i ramaders van arrencar el dilluns passat després que el govern del país neerlandès anunciés el seu pla per reduir les emissions de nitrogen en almenys un 50% fins al 2030. El sector, però, alerta que aquests mesura que posa en perill el futur de diverses explotacions.

Com a a resposta al nou pla, els pagesos han tallat carreteres i han bloquejat centres de distribució i supermercats a tot el país. També han bloquejat amb tractors diverses autopistes i han tallat el trànsit per carretera a molts punts.

El Consell d’Estat dels Països Baixos va concloure que el 2019 que la política per reduir l’excés d’òxid de nitrogen infringia les directives europees sobre la protecció d’habitats vulnerables i ha advertit el govern que necessitava plans més estrictes.

El govern preveu ara reduir les emissions d’òxid de nitrogen en un 40% amb un pla que inclou el tancament de granges i la reducció del ramat. Els afectats, però, consideren que les ajudes ofertes als qui hagin de tancar les seves explotacions no són suficients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA