Economia

Regular els termòstats d’edificis públics, oficines i centres comercials a 19 graus

Un esborrany de la Comissió Europea recull mesures per reduir el consum energètic com conscienciar a la població que disminueixi un grau la temperatura de la llar

Davant l’encariment i la probable escassetat de gas per culpa de la guerra a Ucraïna, Brussel·les està enllestint un pla de contingència que recull un seguit de mesures per incentivar l’estalvi energètic. Entre aquestes propostes d’estalvi hi ha la regulació dels termòstats dels edificis públics, oficines i centres comercials a 19 graus a l’hivern. També es suggereix que es facin campanyes de sensibilització per disminuir un grau la temperatura de les llars i que s’instal·lin bombes de calors als edificis.

Les accions proposades miren de reduir la demanda de gas de forma immediata, però també incentivar que les empreses i indústries retallin el consum de gas i el substitueixin per altres fonts d’energies, com el carbó i la nuclear.

L’executiu comunitari també planteja que els estats membres incentivin amb compensacions econòmiques per fer aquesta transició cap a altres fonts energètiques. El pla recull la possibilitat d’impulsar l’ús de combustibles fòssils diferents al gas però alerta que passar a fer ús de la biomassa i el dièsel “requereix garantir que hi ha disponibles quantitats suficients disponibles per les plantes que les utilitzin”. Així recorda que algun països han anunciat la reactivació de plantes de carbó i altres han retardat els seus plans per tancar les centrals nuclears, i assenyala que són mesures “temporals per naturalesa i han de ser dissenyades de manera que no comprometin” els objectius climàtics de la UE.

Segons les dades que recull l’esborrany, els fluxos de gas des de Rússia han caigut un 30% en comparació amb la mitjana del període 2016-2021, i part d’aquesta reducció l’atribueix a les “accions sobtades, injustificades i unilaterals de Gazprom” per tal de “trastocar l’activitat econòmica i manipular els preus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries