Economia

Els germans Roca gestionaran la Fortalesa de Sant Julià

Preveuen tancar l’acord amb la propietat a mitjans de la setmana vinent

La idea és dedicar un dels espais a banquets i l’altre a restaurant per servir menjar “més formal” que el del Normal

Els germans Roca estan acabant de tancar els darrers serrells del contracte de lloguer de la Fortalesa de Sant Julià de Ramis, situada a la muntanya dels Sants Metges i tancada des de l’octubre del 2020. Les negociacions han estat molt llargues i s’han aturat moltes vegades. Tot indica, però, que a mitjans de la setmana vinent –dimecres o dijous– es podrien trobar amb la propietat del complex per signar el contracte.

Els futurs nous gestors de la Fortalesa tot just comencen a concretar què volen fer en el complex. El que sí que tenen clar és que substituiran el nom de Fortalesa pel de Roca Sant Julià. La idea dels germans Roca és dedicar un dels espais a banquets, perquè la sala és prou gran per acollir grups d’entre 300 i 400 persones. I per provar si el lloc és l’ideal per celebrar aquest tipus d’esdeveniments, dissabte passat ja hi van celebrar un casament.

Pel que fa a l’altre restaurant, encara no tenen clar quin tipus de plats s’hi serviran, però, segons va explicar ahir Josep Roca, serà “menjar més formal que el del restaurant Normal” de la plaça de l’Oli, també propietat d’El Celler de Can Roca.

Una vegada signat el contracte començaran les obres, que Josep Roca creu que podrien durar de tres a quatre mesos, per adaptar tot el complex “a la nostra estètica i a les nostres necessitats” i canviar algun moble de l’hotel, que disposa de 15 habitacions.

Quan van començar les negociacions amb la propietat de la Fortalesa –els hereus del joier Ramon López–, els germans Roca ja preveien que seria un espai on tindrien cabuda “la destil·leria, l’alquímia, l’acadèmia, el restaurant i probablement un espai visual”, i en aquell moment també pensaven portar-hi la fàbrica de xocolata de la Casa Cacao gestionada pel pastisser Jordi Roca, perquè havia quedat petita. Ara, però, les reformes i la nova distribució que s’ha fet darrerament al local de la plaça Catalunya de Girona han permès “ampliar la zona de rebuda dels clients de l’hotel i la fàbrica” per poder-hi tornar a fabricar els bombons que s’havien de fer fora d’aquest espai i, per tant, la fàbrica, ara per ara, ja no es mourà de lloc.

El complex es va inaugurar el juliol del 2018, després de vuit anys d’obres i una inversió de 14 milions d’euros. Impulsat per D’Or Joiers, disposa d’un hotel –quan va obrir era de cinc estrelles–, dos restaurants, un dels quals va portar el nom d’Atempo i va ser tutelat pel xef Jordi Cruz i dirigit per Iñaki Aldrey. En aquest espai també hi havia el DOR Museum. El complex es completa amb una cúpula per a la celebració d’esdeveniments corporatius i socials, sales d’exposicions permanents i altres de temporals.

Com a curiositat, quan el promotor Ramon López va pensar el projecte sembla que ja pensava que la gestió la portessin els germans Roca. És per això que tant a la plaça del complex com a l’entrada del museu hi va fer posar tres roques, una per cada germà Roca.

La pandèmia i la mort de Ramon López van fer que els hereus fessin “una reflexió profunda sobre la continuïtat del projecte” i tanquessin portes per tornar a obrir amb un nou replantejament del que hi havia hagut fins aleshores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia