Economia

EUROZONA

La inflació a l’eurozona, de rècord al juliol

La taxa ha augmentat tres dècimes i se situa en el 8,9%, davant del 2,2% registrat un any abans, segons l’oficina d’estadística comunitària Eurostat

La inflació interanual a l’eurozona va augmentar tres dècimes al juliol en relació al juny i es va situar en el 8,9%, davant del 2,2% registrat un any abans, segons ha informat avui l’oficina d’estadística comunitària Eurostat. Aquest avanç interanual del 8,9% coincideix amb la dada preliminar avançada per Eurostat a finals de juliol, la qual cosa confirma una taxa d’inflació rècord a l’eurozona.

El factor que més va contribuir a elevar els preus al juliol va ser l’energia, que va avançar 4,02 punts percentuals tot i que es va situar lleugerament per sota de l’increment de 4,19 punts marcat al juny. El van seguir l’alimentació, l’alcohol i el tabac (2,08 punts), els serveis (+1,6 punts) i la resta de béns industrials (1,16 punts), amb alces respecte el juny en totes aquestes categories. En l’últim any, els preus de l’energia han augmentat un 39,6% i els aliments frescos s’han encarit un 11,1%.

En el conjunt de la UE l’alça interanual de preus va arribar al 9,8% el juny del 2021, mentre que el juliol del mateix any es va situar en el 2,5%, ha precisat l’Eurostat en un comunicat. Les taxes d’inflació més moderades les van registrar França i Malta, ambdues amb un 6,8%, i Finlàndia, amb un 8%. Els increments interanuals de preus més notables se’ls van anotar els països bàltics, amb Estònia al capdavant (23,2%), seguida de Letònia (21,3%) i Lituània (20,9%). En relació al juny d’aquest any, la inflació interanual es va reduir a Bèlgica (passant del 10,5 al 10,4%), Grècia (de l’11,6 al 11,3%), Itàlia (del 8,5 al 8,4%), Luxemburg (del 10,3 al 9,3%), Finlàndia (del 8,1 al 8%) i Suècia (del 8,9 al 8,3%). Els preus al juliol es van mantenir estables respecte el juny a Irlanda (9,6%), Polònia (14,2%) i Romania (13%) mentre que va augmentar en els divuit països restants de la UE. La dada per a l’Estat espanyol va ser del 1,7% el juliol i el 2,9% registrat el juliol del 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci