Economia

Acord perquè Copalme pagui part dels deutes

Cap a 400 clients cobraran el 50% dels seus diners al cap d'un mes gràcies a un crèdit

Tot està signat i llest perquè al cap d'un mes els més de 400 petits estalviadors d'Almenar, que tenien els seus estalvis a la secció de crèdit de la cooperativa del poble, puguin recuperar la meitat dels diners que hi tenien en dipòsit.

Aquest import puja a cap a 3 milions d'euros i fins ara estaven bloquejats a la cooperativa d'Almenar (Copalme) a causa de la fallida de l'empresa. Bona part d'aquests clients són jubilats i pensionistes d'aquest poble del Segrià i han tingut molts problemes per suportar el dia a dia i pagar lloguers o hipoteques pel fet de no disposar dels seus diners.

L'acord es va signar dilluns passat i és el resultat d'un procés laboriós que el departament d'Agricultura va aconseguir desencallar. Ho va fer amb un crèdit de l'Institut Català de Crèdit Agrari (ICCA) de 7 milions d'euros que servirà per pagar el 50% dels deutes contrets per Copalme, incloent els estalvis dels veïns.

L'acord final també inclou el refinançament de la resta dels deutes, també gràcies a pactes subscrits amb l'ICCA, i amb la cooperativa de segon grau Cotècnica per un valor de 2,8 milions més.

El pla de viabilitat de Copalme estableix que en un termini deu anys s'hauria de regularitzar la situació econòmica i l'activitat de la cooperativa, i així els creditors podrien recuperar el 50% restant dels deutes.

El jutjat mercantil de Lleida va donar fa poques setmanes el vistiplau al conveni de creditors, un acord que ha rebut la validació de la majoria dels creditors i de gairebé la totalitat dels petits estalviadors. De fet, era la millor sortida que tenien per recuperar els seus diners, ja que si no haurien obtingut més d'un 5% o 10% del que havien dipositat a la secció de crèdit de Copalme.

Un altre acord pres en els darrers mesos precisament és donar de baixa aquesta secció de crèdit.

La crisi de Copalme va sorgir al febrer del 2008, quan van presentar un concurs de creditors, després de les pèrdues acumulades durant els darrers anys de prop de 22 milions. En bona part, el deute es va generar pel fracàs de la compra de l'escorxador gironí Codilma. La crisi va provocar diverses protestes dels veïns d'Almenar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA