Economia

economia

la fusió de les cambres arrosseres

La divergència de criteris posa fi a la fusió de cambres

Les cooperatives arrosseres de l'Ebre van abandonar el procés perquè no es garantia la rendibilitat futura

Després que a final de juliol s'anunciés que s'havien trencat les negociacions perquè la cooperativa Arrossaires del Delta de l'Ebre i la Cambra Arrossera del Montsià es fusionessin, ahir totes dues cooperatives arrosseres del delta de l'Ebre van exposar als respectius socis els motius que van portar a desestimar la fusió.

Segons Jordi Casanova, president d'Arrossaires del Delta de l'Ebre, el plantejament inicial d'aquesta cooperativa era apostar per la fusió “sempre i quan hi hagués rendibilitat en l'empresa resultant”. “Però no podíem saber si seria rendible, i si acceptes una fusió és per treure'n profit”, va argumentar Casanova. Així, la decisió d'Arrossaires del Delta de l'Ebre de descartar la fusió va ser ben acceptada pels socis, “perquè el que volen és que els presentis uns resultats positius”.

En canvi, pel president de la Cambra Arrossera del Montsià, Miquel Fàbregas, el problema en la negociació va ser més aviat els criteris que s'havien de seguir. “Ens vam trobar en un carreró sense sortida i no avançàvem en les negociacions, no ens vam posar d'acord de com encarar el procés de fusió”, va explicar Fàbregas, que va remarcar la “diferència de criteris” de totes dues empreses. “Si ja en el present no ens vam coordinar, com podíem parlar d'una empresa de futur? El millor que hem fet és posar un punt i a part i el temps ho dirà”, va sentenciar el president de la Cambra Arrossera del Montsià.

D'haver-se produït la fusió, la suma de la producció d'arròs hauria arribat als 80 milions de quilos, és a dir, el 70% del total de quilos que es produeix al delta de l'Ebre.

LA XIFRA

80
milions de quilos d'arròs
haurien produït anualment les cooperatives fusionades, un 70% del que es recol·lecta al Delta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.