Economia

Llargues cues a les benzineres franceses per la vaga de les refineries

La manca de combustible obliga algunes gasolineres a abaixar la persiana

El govern i la petroliera TotalEnergies neguen que hi hagi escassedat

La vaga a diverses refineries ja es nota a les benzineres franceses. Algunes han hagut de tancar per la manca de combustible i a altres es multipliquen les cues de conductors per omplir els dipòsits.

El portaveu del govern, Oliver Véran, ha augurat aquest divendres que la tensió durarà “uns dies” però ha evitat reconèixer que hi ha escassetat. Sí que ha reconegut que existeixen problemes d’aprovisionament en algunes regions.

En declaracions a la televisió BFM, Véran ha confirmat que el 15 % de les gasolineres del país ha hagut de tancar, tot i que aquesta situació es concentra en algunes regions, com la de París.

L’executiu, que assumeix que el cap de setmana serà “difícil” en aquestes regions, ha obert les reserves estratègiques i ha incrementat les importacions de combustible.

De la seva banda, les associacions de benzineres vaticinen que la situació no tornarà a la normalitat abans d’uns deu dies, per bé que millorarà de manera progressiva.

L’origen de la manca de subministrament està en la vaga que des de fa més d’una setmana hi ha en diverses refineries del grup TotalEnergies. Els treballadors demanen un increment de salarial per afrontar les pujades de preus i argumenten que la petroliera ha obtingut uns beneficis rècord.

La principal refineria del país, situada a Normandia, d’on surt més d’un cinquè del combustible consumit a França, és una de les més afectades per les aturades.

A això se suma un increment de la demanda a les gasolineres de TotalEnergies, que ha sumat un descompte de 20 cèntims per litre al ja aplicat per l’Executiu, de 30 cèntims.

Això ha provocat que en els últims dies s’hagi multiplicat el volum d’automobilistes que acudeix a aquestes benzineres.

A més, molts conductors francesos omplen ara el dipòsit perquè a partir del mes vinent la bonificació del govern baixarà a 10 cèntims i el descompte de TotalEnergies, a 20.

El grup petrolier també es nega a reconèixer l’escassetat, però admet que hi ha “problemes d’aprovisionament” en algunes gasolineres, sobretot a l’interior del país. TotalEnergies afirma que té previst aquestes incidències de forma gradual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona