Economia

Desconvocada la vaga del personal de terra de Ryanair

El sindicat USO considera que els serveis mínims són “clarament perjudicials” i fan “absolutament inviable” la protesta

El sindicat USO ha desconvocat la vaga del personal de terra convocada a Ryanair i que havia de començar aquest divendres. L’aturada afectava a 22 aeroports de l’Estat, entre ells Barcelona, Girona i Reus, i estaven cridats a participar-hi el personal de les empreses Azul Handling-Raynair DC i handling Aviaation Airlines Airport. Segons ha explicat el sindicat en un comunicat, la decisió s’ha pres després de conèixer els serveis mínims del Ministeri de Transports ja que “impossibilitava” als treballadors poder secundar la protesta. En aquest sentit, ha criticat la resolució dels serveis mínims per “abusiva i clarament perjudicial per a l’exercici del dret a vaga, fent-la absolutament inviable”.

USO va anunciar aquesta setmana la convocatòria de vaga dels serveis d’assistència a terra des d’aquest 28 d’octubre, amb una aturada de 24 hores fins a l’1 de novembre i d’altres de parcials tots els divendres, dissabtes i diumenges del mes de novembre entre les 4.00 i les 7.00 del matí, de les 12.00 a les 15.00 hores i de les 21.00 a les 23.00 hores.

La desconvocatòria es va dur a terme aquest dijous a la nit i ara el sindicat té previst impugnar els serveis mínims en el pròxims dies per “vulneració dels drets fonamentals”. A més, qualifica l’actuació el Ministeri de Transports d’”absolutament lamentable” i l’acusa d’estar “més interessat en protegí els interessos d’empreses que vulneren els drets dels treballadors que de respectar el dret fonamental de vaga”.

Amb tot, el sindicat anuncia que “continuarà treballant” perquè es reprenguin les negociacions del primer conveni del personal de terra de la companyia amb l’objectiu de “regular i plasmar les condicions laborals” d’aquest col·lectiu davant la “incertesa dels pròxims mesos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA