Economia

La Fira de Mostres obre les portes des del passat cap al futur

La seixantena edició permet fer balanç respecte a la prepandèmia i davant els reptes de la transició energètica i tecnològica

La Fira de Mostres va obrir les portes ahir al matí al Palau Firal i al recinte annex del Camp de Mart de la Devesa. En la seixantena edició, l’organització va aprofitar ahir per fer balanç del pòsit que hi ha deixat el passat, des del 1962 i fins i tot abans, però amb els peus en el present: “Hem perdut empreses per la crisi, i d’altres no hi són perquè els falta producte o per la crisi energètica”, recordava el president del comitè executiu i de la Cambra, Jaume Fàbrega. Però mirant cap al futur, amb la presència dels sectors encarats cap a la transició energètica i sanitària.

La delegada de la Generalitat, Laia Cañigueral, en consonància amb el president de la Diputació, Miquel Noguer, i l’alcaldessa, Marta Madrenas, va destacar la capacitat d’“adaptació” i “resiliència” del teixit productiu gironí a les circumstàncies. I Noguer va lloar el paper de la fira com a fotografia de la prosperitat de la demarcació.

Madrenas va posar el focus en les bones notícies, com ara l’atur actualment inferior a la mitjana catalana i per sota dels nivells de l’inici de la crisi, el 2008, o els bons registres d’exportacions o afiliacions a la Seguretat Social. Però també va fer una crida a l’empresariat, tot recordant que a finals dels anys 70 del segle passat la fira va recuperar el català com a llengua vehicular: “Crec que és important posar el català al lloc que es mereix”, i hi va afegir que la clientela “té dret a ser atesa en la seva llengua”, als webs, per telèfon, o als mostradors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona