Economia

La paperera Oxford creix a Mèxic i factura un 70% més

La firma, amb seu a Flaçà, inverteix 3 milions en producció i logística, com a base per situar-se a l’Amèrica del Nord

Hi facturaran 1,5 milions més, gràcies a acords amb Office Depot, HEB i Walmart

La marca de papereria gironina Oxford, amb seu a Flaçà, s’ha expandit a Mèxic amb la intenció de situar-se a l’Amèrica del Nord i empènyer la facturació un 70% per sobre dels registres del 2021. El grup ha invertit 3 milions en producció, logística i ampliació d’instal·lacions (els treballs a la zona de magatzem i de producció ja estan quasi acabats i les oficines es remodelaran a finals de novembre), com a base per abastar, a banda del país mexicà, altres mercats com ara els Estats Units.

Els 8,3 milions que l’empresa va facturar a l’exterior el 2021 es podrien incrementar fins als 14 milions en el tancament de l’exercici actual. Les llibretes, carpetes, estoigs i recanvis es poden trobar a 250 punts de venda del país i suposaran una facturació d’1,5 milions addicionals.

De moment, els productes ja hi són presents sota la marca filial European, i a través d’un acord de distribució amb Office Depot, HEB i Walmart, cadenes especialitzades en papereria de gran format. A finals d’any, Oxford exportarà més productes a Mèxic: una col·lecció de llibretes de disseny d’edició limitada i una gamma de llibretes cosides, sense espirals (Signature). Tot plegat se suma a les millores de les xifres en els mercats europeus –Portugal, França, Holanda, Alemanya i el Regne Unit.

Oxford és líder del sector a l’Estat espanyol i a Portugal, i pertany al grup multinacional francès Hamelin Brands. El seu director general, Josep Buixeda, explica que “tots els productes llançats a Mèxic es fabriquen a Flaçà” i estan tenint “bona acollida”. A banda, Buixeda avança que exploren l’Amèrica del Sud: “Estem parlant amb algun país, però encara no hi ha res tancat.”

LA XIFRA

14
milions
espera exportar Oxford aquest any, un 70% més respecte als 8,3 de 2021, aleshores amb un negoci total de 40 milions.

Líders europeus en llibretes amb espiral

El grup gironí, fundat el 1939 com a Enri 2000, del grup Torraspapel, fa 29 anys que forma part de la multinacional francesa Hamelin Brands, líder europeu en el sector de la papereria. A Flaçà hi ha la planta més grossa del grup especialitzada en llibretes amb espiral (les altres són a França, Alemanya i a Polònia). El producte estel·lar és la llibreta amb espiral amb fulls de colors i també destaquen les carpetes que porten fulls de colors a dins i els propis recanvis per aquestes carpetes. Segons dades del grup, cada dos segons es compren dues llibretes Oxford al món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA