Economia

estats units

Una senadora dels EUA demana explicacions Tesla per anomalies amb Musk i Twitter

Elizabeth Warren ha preguntat a la responsable de la junta directiva de l’automobilística si s’estan desviant recursos cap a Twitter

La senadora demòcrata dels EUA Elizabeth Warren ha escrit a la junta de Tesla per a demanar explicacions sobre el possible conflicte d’interessos propiciat pel seu fundador i director executiu, Elon Musk, després de l’adquisició de Twitter, segons han informat aquest dilluns mitjans de comunicació locals.

En una carta dirigida a la presidenta de la junta directiva de Tesla, Robyn Denholm, Warren va preguntar per la suposada apropiació indeguda de recursos de Tesla i els possibles conflictes d’interessos derivats de la compra de Twitter per part de Musk.

“Com vostè sap, és l’obligació legal de la junta de Tesla garantir que el seu director executiu compleixi amb totes les seves responsabilitats legals i actuï com un líder eficaç”, va escriure Warren, que forma part de l’ala esquerrana del seu partit.

Warren va al·ludir a “possibles violacions” de la llei, llançant dubtes sobre si Musk està invertint part dels recursos de Tesla en Twitter, una potencial “desviació inapropiada de recursos que podria impactar en les vendes i guanys de Tesla”.

La senadora va mostrar preocupació sobre una informació de la cadena de televisió CNBC, que va publicar que Musk hauria contractat empleats de Tesla perquè l’ajudessin en l’adquisició de la xarxa social, i va advertir que això podria contravenir les lleis laborals estatals i federals.

“Aquest ús d’empleats de Tesla planteja preguntes òbvies sobre si Musk s’està apropiant de recursos d’una empresa que cotitza en borsa, Tesla, per a beneficiar a la seva pròpia empresa privada, Twitter”, va afegir Warren.

Així mateix, va plantejar que Musk podria estar violant el seu “deure legal de lleialtat a Tesla”, ja que la seva condició de propietari de Twitter crea “conflictes d’interessos inevitables”.

En aquest sentit, va acusar la junta de Tesla de no protegir la companyia mentre les seves accions queien bruscament després de la compra de Twitter.

Warren va demanar una resposta Denholm abans del 3 de gener sobre la supervisió que imposarà la junta a Musk per a garantir que compleix amb els seus deures fiduciaris en Tesla, així com quins mètodes està seguint per a protegir-se del conflicte d’interessos i quin tipus d’acords existeixen entre les dues empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]