Economia

Autopistas instal·larà 24 punts de càrrega per a vehicles elèctrics a les àrees de servei de Catalunya

El projecte permetrà reduir les emissions de CO2 a la xarxa de pagament que gestiona Abertis

La iniciativa, que s’executarà al llarg del 2023, respon al compromís amb la mobilitat elèctrica i sostenible

S’hi instal·laran un total de24 punts, el 95% dels quals seran de càrrega ultraràpida, d’uns trenta minuts

Autopistas, la companyia del grup Abertis, ha anunciat la intenció de dotar de 24 punts de recàrrega ultraràpida per a vehicles elèctrics les àrees de servei de la C-32, i els túnels del Cadí i de Vallvidrera, que formen part de la xarxa de vies ràpides de pagament de Catalunya. Amb aquest projecte, Autopistas vol fer un pas endavant i reafirmar el seu compromís amb la mobilitat elèctrica i sostenible.

El desplegament, que ha començat aquest mes de desembre s’executarà al llarg de tot l’any 2023. Segons el pla previst, el 95% dels punts seran per a càrregues ultraràpides. Això vol dir que els vehicles poden fer una càrrega completa en uns trenta minuts. Els punts de recàrrega oferiran un servei de vint-i-quatre hores els set dies de la setmana, que s’haurà de pagar mitjançant aplicacions mòbils dels operadors. Per desenvolupar el projecte, Autopistas ha confiat en Repsol, Cepsa, BP i Ionity, empreses expertes en el sector de la recàrrega per a cotxes elèctrics i que actualment estan fent aquestes instal·lacions arreu.

Compromís amb la sostenibilitat

Autopistas té, des de fa anys, un ferm compromís amb l’ús sostenible i responsable dels recursos, amb la cura de l’entorn natural que envolta les autopistes i amb el compliment dels principis de jerarquia dels residus generats en aquesta activitat.

El director general d’Autopistas, Daniel Vilanova, creu que amb la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica per a vehicles elèctrics o híbrids endollables, “la companyia fa un pas més en el compromís amb al sostenibilitat”, i assegura que, per a ells, “és una prioritat impulsar projectes orientats als nous reptes de la mobilitat, com la preparació de les vies d’alta capacitat per als vehicles elèctrics”. Autopistas vol ser, segons Vilanova, “una plataforma de referència per garantir una mobilitat segura, intel·ligent i sostenible”, amb la idea de reduir les emissions de CO2.

Autopistas planifica cada una de les seves actuacions amb l’objectiu de complir la normativa ambiental, però també amb la voluntat de contribuir a reduir la contaminació i els impactes provocats per l’activitat i l’ús de la infraestructura que gestiona. La companyia disposa d’un sistema de seguiment ambiental, amb una metodologia de controls d’operacions amb la certificació ISO 14001 que avala la voluntat de l’empresa de contribuir a la millora del context mediambiental, més enllà del compliment normatiu. Entre les accions ambientals més significatives destaquen aquelles que estan destinades a reduir el consum de recursos com l’aigua o els combustibles fòssils, la generació de residus o els abocaments a cabals, o reduir el soroll o l’afectació sobre el sòl o la fauna. Cal destacar també la contribució de la companyia a la certificació del sistema de gestió de l’energia ISO 50001 en l’estratègia de descarbonització en coherència amb el compromís de reduir els gasos d’efecte hivernacle i frenar els efectes del canvi climàtic.

Càlcul de petjada de carboni

La voluntat d’Autopistas és avançar des del sector de la mobilitat en la consciència i el respecte a l’entorn. Per això, des del web d’Autopistas, el conductor pot accedir a informació sobre les emissions de CO2 que es generen en la vida quotidiana i aplicar mesures per millorar la relació de cada un de nosaltres amb l’entorn. Al web d’Autopistas, hi ha un mapa interactiu que permet planificar el viatge i calcular la petjada de carboni de cada un dels desplaçaments, en funció del tipus de vehicle i el combustible utilitzat. En el cas de viatjar amb un cotxe elèctric o híbrid endollable, això permet planificar també els punts on s’han de fer les recàrregues, en desplaçaments de llarg recorregut. La informació del mapa, juntament amb la instal·lació dels punts de càrrega a les àrees de servei permetrà reduir les emissions generades a les carreteres gestionades per Autopistas.

El mapa interactiu, juntament amb les alertes del trànsit o la possibilitat de conèixer en temps real els embussos i rutes alternatives incentiva una conducció més respectuosa amb el medi ambient, i afavoreix la reducció de la contaminació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona