Economia

banc central europeu

Lagarde avisa que l’economia continuarà “feble” i pujarà tipus al març

Anuncia que els tipus pujaran 50 punts bàsics a la reunió del BCE del mes de març

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha advertit aquest dimecres en el Parlament Europeu que l’activitat econòmica continuarà “feble” i ha confirmat que l’institut emissor pujarà altres 50 punts bàsics els tipus d’interès en la seva reunió de març per a aconseguir doblegar la inflació.

“Encara que la confiança està en augment i els preus energètics han disminuït, esperem que l’activitat (econòmica) continuï feble en el curt termini”, ha dit davant el ple de l’Eurocambra en un debat que té lloc un dia abans que els eurodiputats votin l’informe en el qual valoren l’actuació del BCE en 2022.

En el seu discurs inicial, la francesa ha assenyalat que l’economia de l’eurozona “es va alentir, però no es va paralitzar” en el quart trimestre del passat any, donant lloc a un “resultat millor de l’esperat inicialment”, però ha augurat, malgrat això, uns pròxims mesos de creixement lent.

I això a pesar que “els riscos per al creixement són ara més equilibrats del que eren al desembre” perquè, encara que la guerra de Rússia a Ucraïna “continua sent un risc significatiu a la baixa”, el descens dels preus energètics donarà suport a l’activitat i els factors que amenaçarien d’empitjorar la inflació també s’han “equilibrat”.

Malgrat això, la presidenta del BCE ha recordat que les primeres estimacions apunten a una inflació de la zona euro al gener encara del 8,5%, i això tenint en compte càlculs preliminars per a la pujada de preus a Alemanya, així com que la inflació subjacent (que exclou energia i aliments per ser més volàtils) continua pressionant a l’alça.

En aquest context, Lagarde ha insistit que el BCE té la intenció de “pujar els tipus d’interès altres 50 punts bàsics en la reunió de març” i després “avaluar la senda posterior de la política monetària”.

“Mantenir els tipus d’interès en nivells restrictius amb el pas del temps reduirà la inflació esmorteint la demanda i també protegirà enfront del risc d’un canvi persistent a l’alça de les expectatives d’inflació”, ha justificat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA