Economia

El nombre de concursos de creditors arriba el segon trimestre a 140 peticions, un 211% més que el mateix període del 2007

Economia

El nombre de peticions de concursos de creditors, l'antiga suspensió de pagaments, ha arribat a Catalunya durant el segon trimestre a 140 sol·licituds, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquest nombre de peticions suposa un creixement percentual del 211% en relació amb el mateix període del 2007, quan es van presentar 45 peticions, i situa Catalunya com el territori amb més peticions del rànquing. A l'Estat espanyol, el nombre de sol·licituds va arribar a 631, amb un increment del 172%. Per sectors d'activitat, el 42,1% de les empreses afectades pertanyen al sector de la construcció, immobiliari i serveis a les empreses, i el 24,5% a la indústria.

Pel que fa al perfil de la dimensió de l'empresa que ha presentat el concurs de creditors, el 32,8% del total de peticions es concentra en societats que tenen una plantilla de 10 a 49 treballadors. L'estadística de l'INE fa referència a les sol·licituds presentades tant per societats com per persones físiques.

Tanmateix, el 60,3% de les empreses es troba en el tram més baix per volum de negoci, menys de dos milions d'euros a l'any, i la majoria tenen la figura mercantil de societats de responsabilitat limitada. El 86,7% de les peticions correspon a empreses que no formen part de cap grup empresarial, i de les que pertanyen a un grup empresarial, el 12,7% té la matriu a l'Estat espanyol i el 0,6% està sota control de societats estrangeres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA