economia
Impuls a les empreses d’alimentació innovadores
Barcelona tindrà un laboratori d’emprenedoria creativa en el sector ‘FoodTech’
L’Ajuntament de Barcelona i Mercabarna han unit esforços per impulsar les empreses d’alimentació i gastronomia més innovadores. Com avança l’ACN, acaben de tancar un pacte per estudiar la posada en marxa d’un FoodLab, un laboratori que utilitzarà eines tecnològiques d’última generació per donar suport i fer créixer a Barcelona els projectes FoodTech, que apliquin la tecnologia a la cadena de valor alimentària. Concretament, l’ajuntament de la ciutat i Mercabarna s’han compromès a liderar la transformació de la zona del 22@Nord.
La nau Shield, on s’ubicarà el projecte, està pendent de rehabilitació i té una superfície de 2.000 metres quadrats. Un cop entri en funcionament, aquest espai vol convertir-se en un laboratori de referència internacional en emprenedoria creativa en el sector agroalimentari i un centre pel desenvolupament d’una indústria alimentària sostenible i saludable. Com han explicat els impulsors, l’objectiu també és atraure talent especialitzat i inversions.
Barcelona és la sisena capital del món en indústries FoodTech, després de Nova York, Boston, San Francisco, Londres i Berlín. A Catalunya s’hi concentren 185 projectes, segons el directori de l’agència per a la Competitivitat de l’Empresa, Acció, amb casos tan reeixits com Heura, star-tup catalana de carn i peix cent per cent vegetal.