Economia

El director general de Caixa Manresa substitueix Loza

Finances

L'actual director general de Caixa Manresa, Adolf Todó i Rovira, serà el substitut de Josep Maria Loza, que aquest dilluns va anunciar la seva dimissió com a director general de Caixa Catalunya, segons ha confirmat l'AVUI.CAT de fonts de l'entitat financera.
Adolf Todó, de 52 anys i natural de la Bauma (Barcelona), és doctor en economia per la Universitat de Califòrnia-San Diego i ha estat professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'actual director general de l'entitat manresana és un dels gestors de caixes amb més reputació de Catalunya i representa l'esforç per professionalitzar l'entitat.

I és que Todó ha fet una gran tasca a Caixa Manresa, on ha renovat gran part de la direcció i ha entrat amb força en negocis bancaris on Caixa Catalunya no és gaire forta, com els fons d'inversió, que generen notables comissions.

Val a dir que el nom de Adolf Todó ja havia sonat com a possible substitut d'Isidre Fainé com a director general de La Caixa o com a substitut de Joan Maria Nin en el càrrec de conseller delegat de Banc Sabadell, entitat en la qual ja havia treballat Todó.

El nomenament del nou responsable de Caixa Catalunya ha estat pactat entre el president de la Generalitat, José Montilla, i el de la Diputació de Barcelona, José Corbacho, ja que aquesta última entitat té la majoria en el consell de l'entitat, una de les tres caixes de caràcter públic que té Catalunya.

Todó, a més, manté excel·lents relacions amb el conseller d'Economia del govern, Antoni Castells, responsable de la tutela de les caixes d'estalvis i amb altres personalitats del món financer català com és el cas d'Isidre Fainé, president de La Caixa, amb el qual va escriure un llibre; o amb Josep Oliu, president del Banc Sabadell, amb el qual manté una bona amistat malgrat que fa molts anys que ja no treballa al banc.

El consell d'administració de Caixa Catalunya es reuneix aquesta tarda i previsiblement anunciarà el substitut de Loza, que es manté en el càrrec fins al consell d'administració previst per al pròxim 29 de febrer.

Loza, de 59 anys, va aprofitar la presentació dels comptes anuals de l'entitat per anunciar que presenta la seva dimissió per motius "personals i familiars", després de 37 anys dedicats a Caixa Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ