Economia

McDonald’s tanca temporalment les oficines als EUA per comunicar acomiadaments

L’empresa comunicarà virtualment la decisió als seus treballadors, segons The Wall Street Journal

La cadena de menjar ràpid ja va avançar al gener que preparava una reestructuració

La cadena d’hamburgueseries McDonald’s anunciarà aquesta setmana acomiadaments entre la plantilla i ha tancat temporalment les seves oficines als Estats Units d’Amèrica (EUA)l.

El gegant nord-americà del menjar ràpid va enviar la setmana passada una circular interna als seus treballadors corporatius dels EUA –i a alguns de fora del país– on els indicava que de dilluns a dimecres haurien de treballar a casa, per tal que la direcció pugui comunicar els acomiadaments de manera virtual al personal.

“Durant la setmana del 3 d’abril, comunicarem decisions clau relacionades amb els rols i nivells de personal a tota l’organització”, assenyala el correu electrònic que ha estat divulgat aquest dilluns pel The Wall Street Journal .

La companyia també ordenava i cancel·lar qualsevol reunió presencial amb proveïdors i altres parts externes que tinguessin lloc a les seves seus.

L’empresa argumenta que aquesta és una setmana complicada per la coincidència amb molts viatges personals –amb motiu de la Setmana Santa– i per això han volgut “assegurar la comoditat i la confidencialitat del nostre personal durant el període de notificació”.

Als treballadors que no tinguin accés a un ordinador durant aquesta període l’empresa els ha demanat que proporcionin els seus contactes personals als seus caps.

McDonald’s no ha volgut confirmar aquesta informació ni detallar quants treballadors estarien afectats per la retallada de llocs de treballs, però la cadena ja va anunciar al gener que estava preparant una reestructuració que es començaria a conèixer aquest abril i que implicaria decisions “difícils”. El director general de McDonald’s, Chris Kempczinski, va dir aleshores en una entrevista que esperava estalviar diners com a part de l’avaluació de la força de treball, però no va precisar cap quantitat en dòlars o en llocs de treball. “Alguns llocs de treball que existeixen avui seran traslladats o desapareixeran”, es va limitar a avançar Kempczinski.

Després que transcendís aquesta informació les accions de McDonald’s (MCD) s’han revalorat més de mig punt a la borsa de Nova York.

La multinacional del menjar ràpid ocupa més de 150.000 persones a tot el món, a les seves oficines i als establiments que opera directament, sense comptar les franquícies



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Se suspèn la vaga de neteja de Calella gràcies a un preacord

Calella
EMPRESA

Roger Viusà deixa el Plaça del Vi 7 a mans dels germans Roca

GIRONA

La farmacèutica Esteve inverteix 100 milions en una nova planta a Celrà

CELRÂ
economia

Cinquanta contribuents sumen un deute amb la Hisenda catalana de més de 83 milions

barcelona
economia

Criteria dobla la seva participació a Telefónica amb l’objectiu de ser el seu primer accionista

barcelona
EMPRESA

Scalpers obre avui les portes d’un nou ‘outlet’ a Llagostera

LLAGOSTERA

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró