Economia

Mercabarna busca un grup logístic per ocupar una parcel·la de l’antic escorxador

El polígon alimentari vol incorporar empreses i serveis amb valor afegit

L’objectiu és esdevenir la plataforma de distribució d’aliments frescos més gran d’Europa

Mercabarna vol que una empresa logística alimentària ocupi una parcel·la del solar que va deixar lliure l’antic escorxador. Es tracta d’un espai de 4.000 metres quadrats que el mercat majorista vol que aculli una companyia especialitzada en productes frescos o que faci serveis logístics auxiliars. El preu de sortida de la licitació, segons informa l’ACN, és de 473.185 euros, i la renda anual serà de 128.502 euros, més impostos, durant trenta anys. Les companyies aspirants podran fer la seva oferta fins al 30 de maig.

El polígon alimentari es vol reforçar en un àmbit que considera estratègic per l’augment de les exportacions, que ja representen més d’un terç de la seva activitat, i l’auge de la logística anomenada “de l’última milla”, ja que moltes empreses de Mercabarna ja disposen de canals de venda en línia.

Els 4.000 metres quadrats de la parcel·la que ha sortit a licitació formen part dels 28.000 metres quadrats de l’antic escorxador, dels quals fa dos mesos ja se’n van adjudicar més de 10.100 a Transgourmet, que hi instal·larà un centre majorista d’autoservei exclusiu per a professionals, també anomenat cash & carry , perquè els professionals de l’hostaleria puguin completar les compres que fan als mercats majoristes amb aliments secs i altres productes complementaris.

En aquest solar, Mercabarna també vol ubicar altres empreses i serveis que aportin valor afegit als productes frescos, així com un pavelló dedicat a empreses emergents que provin nous productes i serveis relacionats amb el sector alimentari.

Aquestes iniciatives s’orienten cap a l’objectiu de Mercabarna d’esdevenir la plataforma de distribució d’aliments frescos més important d’Europa. La situació geogràfica estratègica i una ubicació logística privilegiada, amb port, aeroport, terminal TIR, estació ferroviària de mercaderies i connexions vials, afavoreixen l’aspiració del complex, que actualment compta amb 120 hectàrees que apleguen 600 empreses especialitzades en productes alimentaris frescos, amb un volum de facturació de 5.000 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA