Economia

La plantilla de Frape Behr inicia una vaga indefinida

Direcció i comitè d'empresa consideren insatisfactòria la resolució de la Generalitat sobre l'ERO

La direcció i el comitè d'empresa de la planta de components d'automoció Frape Behr han considerat "insatisfactòria" la resolució de la Generalitat sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), en què s'ha aprovat l'acomiadament de 92 persones de la planta productiva de Barcelona, els treballadors de la qual iniciaran avui una vaga indefinida.

Segons han explicat fonts de la companyia, la decisió dictada per l'autoritat laboral catalana "només ha tingut en compte els acomiadaments i no la resta de mesures de competitivitat que es van plantejar en el pla alternatiu", de manera que el panorama és el d'una "planta ingovernable".

Després de més de tres mesos de negociacions entre direcció i sindicats sense que s'hagi arribat a un acord, Frape Behr considera "molt difícil" poder arribar ara a un acord que asseguri el futur de la factoria més enllà de la sortida dels 92 treballadors decretada per l'Administració. "La confiança entre les parts està trencada", han sentenciat fonts de l'empresa.
A més, l'anunci del comitè d'iniciar avui una vaga indefinida en protesta per la decisió de la Generalitat planteja un "futur incert" sobre la planta, que acumula unes pèrdues de gairebé 14 milions d'euros des que es va plantejar el pla alternatiu el passat mes de setembre.

Frape Behr coincideix amb la impressió del comitè que les postures estan "cada vegada més radicalitzades" i va assenyalar que el "dilema" en què es troba l'empresa implicarà estudiar pròximament mesures per afrontar el futur.

No a les condicions de l'ERO
Per la seva banda, el portaveu dels treballadors, Jesús Plaza, ha assegurat que la plantilla "no entén la posició de la Generalitat", ja que l'Administració catalana ha donat el vistiplau a l'ERO sobre els 92 treballadors amb les indemnitzacions "mínimes per llei" de 20 dies per any treballat i un màxim de 12 mensualitats per a cadascun.

Per Plaza, aquestes condicions "no poden ser assumides pels treballadors" i representen un "drama" per als treballadors i les seves famílies, ja que hi haurà persones de 50 anys al carrer amb compensacions "de tot just una anualitat". Així, l'assemblea ha considerat la "dura" resolució de la Generalitat com "una declaració de guerra" i ha convocat a partir d'avui una aturada productiva indefinida per "exercir la pressió necessària i reprendre la negociació".

"Sense negociació no hi ha sortida", ha recordat el portaveu del comitè d'empresa, i ha afegit que la decisió d'ahir "només servirà per radicalitzar postures". Després de l'anunci de la vaga, l'assemblea ha assegurat que queda a l'espera que l'Administració o els responsables de Frape Behr "facin algun moviment".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona