Economia

Els treballadors de Frape Behr suspenen el seu tancament

Ocupació

Els treballadors de Frape Behr tancats a la fàbrica de Barcelona han anunciat que suspenen avui el tancament que duen a terme fins que se celebri la reunió entre la direcció de l'empresa i representants sindicals convocada pel departament de Treball per al dia 2 de gener.

Els treballadors han decidit en assemblea posar fi a les 10:00 hores d'avui al tancament que van iniciar fa quatre dies per denunciar que la companyia alemanya no té intenció d'arribar a un acord que permeti mantenir l'activitat, segons ha afirmat el despatx d'advocats Col·lectiu Ronda en un comunicat.
El departament de Treball ha convocat per al 2 de gener a representants de la direcció i dels treballadors a una reunió abans de dictar una resolució definitiva sobre el tancament de la fàbrica, situada a la Zona Franca de Barcelona, i l'acomiadament dels 295 treballadors que componen la plantilla.

Els treballadors, que venien reclamant al departament de Treball un pronunciament després que l'empresa alemanya trenqués els acords signats el 2004, qualifiquen la convocatòria de Treball "d'un pas important", a l'hora que expressen la seva confiança en que la consellera, Mar Serna, "pugui evitar el tancament".

L'advocat del Col·lectiu Ronda que defensa els treballadors de Frape Behr, Francesc Gallissà, afirma en el comunicat referint-se a la direcció de l'empresa que "s'han aferrat, després de mesos i desenes de reunions esgotadores, a petits detalls sense importància per tancar-se en banda, demostrant així que no tenien cap intenció de negociar".

"Ja està bé de consentir que les multinacionals presentin 'ets' sense base legal amb l'únic fi d'enriquir-se encara més", afegeix Gallissà.

Frape-Behr, fabricant de condensadors i vaporitzadors per a aire condicionat i climatitzadors per al sector de l'automoció, va presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta un total de 295 treballadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.