Economia

L'economia catalana creixerà un 2,8%, segons Caixa Catalunya

Economia

L'economia catalana creixerà el 2008 menys que el 2007, passant d'un 3,8% a un 2,8%, segons l'Informe semestral de la situació i perspectives de l'economia catalana de Caixa Catalunya que ha presentat aquest dimecres el catedràtic d'economia aplicada de la UAB i responsable de l'estudi, Josep Oliver.

Si no fos per la crisi creditícia provocada per les hipoteques d'alt risc nordamericanes, Oliver considera que aquesta baixada, que ve acompanyada per una recomposició interna dels sectors que conformen el PIB, 'seria el que necessitem'.

Això demostra que en principi aquesta crisi no acabarà d'afectar tan negativament a la zona euro, i per tant, a Catalunya.

Fins i tot dades com l'ocupació mostraran el 2008 un signe favorable, ja que creixerà un 1,8%, una xifra 'sòlida' i 'notable' per a Oliver, perquè el més normal en una economia europea serien increments d'entre un 0,8% i un 1%. En total, es crearan 64.800 nous llocs de treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.