Economia

zona euro

L’Eurogrup dona suport a una política fiscal més “restrictiva”

Els ministres d’Economia i Finances de la zona euro es mostren decidits a “evitar mesures permanents que augmentin el dèficit públic”

Els ministres d’Economia i Finances de la zona euro –l’Eurogrup– s’han compromès a reduir les mesures de suport energètic impulsades arran de la guerra d’Ucraïna per reduir el deute i el dèficit públic “com més aviat millor”. Explica l’ACN que així ho han deixat per escrit després d’una reunió celebrada aquest dijous a Brussel·les i seguint les recomanacions que la Comissió Europea va emetre el maig passat. En el document signat pels vint estats que formen part de l’Eurogrup, els ministres defensen la necessitat d’evitar “mesures permanents d’increment del dèficit” i asseguren que, adoptant aquesta postura, respectaran les obligacions fiscals que es fixaran per al 2024, quan l’incompliment de les regles de dèficit i deute ja no estarà permès.

En la declaració, informa l’ACN, els països de la zona euro apunten que l’execució d’aquests compromisos serà “suficient” per complir les recomanacions fiscals. No obstant això, també apunten que faran un seguiment “exhaustiu” dels desenvolupaments fiscals i econòmics per “ajustar les polítiques segons sigui necessari”. En aquest sentit, l’Eurogrup destaca que revisarà les polítiques pressupostàries dels membres de la zona euro al desembre, tenint en compte les opinions emeses per la Comissió Europea sobre els diferents plans pressupostaris dels estats.

“Cal una estratègia determinada, gradual i realista de consolidació fiscal, que permeti reforçar la sostenibilitat dels comptes públics, reconstruir els coixins fiscals, facilitar un creixement sostenible i impulsar la resiliència de l’euro”, diu el document recollit per l’ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona