Economia

Bessonada: una criatura i un negoci

Mimaar triomfa amb mantes de gateig creades quan la fundadora va ser mare

Aurora Matés va ser mare per pri­mer cop l’any 2017, i bus­cava una manta de gateig que tingués unes par­ti­cu­la­ri­tats con­cre­tes per al seu nadó -trans­por­ta­ble, imper­me­a­ble, amb mate­rial sos­te­ni­ble-, però no n’hi havia cap de sem­blant al mer­cat. Així que ella, que es dedi­cava pro­fes­si­o­nal­ment a cosir i comer­ci­a­lit­zar roba per a bebè, va con­fec­ci­o­nar per al seu fill la manta de gateig que cobria aque­lles pres­ta­ci­ons que no tro­bava.

D’aquell pro­ducte, fet amb tot l’amor d’una mare al seu nadó, va néixer Enro­lla­ga­teo, una peça inno­va­dora, única al mer­cat, que va començar venent a amics, fami­li­ars i cone­guts i que, veient l’ines­pe­rat èxit, va aca­bar paten­tant i con­ver­tint en el seu negoci i en la prin­ci­pal font d’ingres­sos de la família.

L’any 2020, poc abans que esclatés la crisi de la covid-19, Aurora Matés va posar en marxa Mimaar, l’empresa per con­fec­ci­o­nar i dis­tri­buir en línia les peces fetes per ella mateixa al garatge de casa seva, a Cas­te­llar del Vallès (Vallès Occi­den­tal). Enro­lla­ga­teo és un matalàs de gateig amb nan­ses per faci­li­tar-ne el trans­port i que està pen­sat per acom­pa­nyar el nadó des dels pri­mers mesos fins a almenys els sis anys de vida, gràcies als seus com­ple­ments evo­lu­tius.

“Volia que fos un pro­ducte fet amb mate­rial sos­te­ni­ble, i que man­tingués la filo­so­fia que em va moure a mi a crear Enro­lla­ga­teo, és a dir que no s’hagués de reti­rar al cap d’uns mesos i que evo­lu­cionés al ritme que ho fan els bebès”, explica Aurora Matés.

Ella mateixa, veient tuto­ri­als per inter­net, es va cons­truir el seu lloc web i es va llançar a la venda directa al cli­ent a través del comerç en línia. “En una nit vaig enge­gar el web; no estava ben fet, però me’n vaig sor­tir i les coman­des van començar a arri­bar”, recorda l’empre­ne­dora.

El cert és que la pandèmia els va donar un impuls i van començar a ven­dre més del que espe­ra­ven. El que els va donar l’empenta de debò va ser que influ­en­cers com Laura Esca­nes, Ver­de­liss o Lidia Font par­les­sin de l’Enro­lla­ga­teo a les xar­xes soci­als, sense que Aurora Matés hagués fet cap acció. “Ens va donar moltíssima visi­bi­li­tat, i les coman­des es van dis­pa­rar”, explica la jove empre­ne­dora. Un cop van veure que l’incre­ment era sos­tin­gut, van deci­dir dei­xar el garatge de casa seva, pas­sar a un taller més gran, també a Cas­te­llar del Vallès, i con­trac­tar més con­fec­ci­o­nis­tes i altres per­fils pro­fes­si­o­nals, com ara un pro­gra­ma­dor i una com­mu­nity mana­ger. Poc després de la pandèmia, el seu marit va dei­xar la seva feina en el món de la cons­trucció i també es va sumar a Mimaar.

“La pro­ducció la fem ínte­gra­ment nosal­tres, amb un 90% dels proveïdors de tei­xits naci­o­nals. És el nos­tre model i la millor manera de poder con­tro­lar el procés, els temps de lliu­ra­ment i la qua­li­tat”, diu Matés.

El pro­jecte, que l’any pas­sat van ven­dre més de 3.000 uni­tats i va fac­tu­rar 280.000 euros, s’ha anat cons­truint sense cap mena de finançament extern. “Amb els diners de la pri­mera venda vaig com­prar el mate­rial per a la segona, i així suc­ces­si­va­ment. No podia com­prar fins que no venia”, explica des del taller de Mimaar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.