Economia

Els grups energètics es disparen a borsa a l'espera de fusions

Mercats

Les accions de les companyies energètiques van ser les més dinàmiques en la sessió borsària d'ahir. Un cop celebrades les eleccions generals, que han donat com a resultat un govern liderat pel PSOE, els inversors estan a l'espera d'operacions corporatives per acabar d'endreçar el sector energètic espanyol.
Poc després de l'obertura dels mercats els títols d'aquestes empreses es van disparar, en un context de força volatilitat en què l'Íbex-35 alternava guanys i pèrdues per tancar definitivament amb un retrocés del 0,29%.

Gas Natural, que al llarg del matí d'ahir va arribar a revaloritzar-se més del 7%, va obtenir al final una important pujada del 3,74%, mentre Endesa va guanyar un 3,1%. Iberdrola (1,21%) i Unión Fenosa (1,19%) van ser altres valors destacats d'un sector que va acabar tot en verd, excepte Iberdrola Renovables.

Operació "amistosa"
"El mercat estava a l'espera del resultat de les eleccions per completar la reordenació energètica", explicava ahir un analista que assegurava que la victòria del PSOE ha restat incertesa al procés. De fet, el mateix Zapatero va assegurar divendres passat que l'elèctrica francesa EDF està interessada en el mercat espanyol i va donar com a possible una operació "amistosa" en aquest sentit en les properes setmanes.

Florentino Pérez, president d'ACS, que controla el 45,3% d'Unión Fenosa i el 12,4% d'Iberdrola, ja va manifestar el febrer passat la seva intenció de "posicionar-se com a accionista de referència d'una gran companyia elèctrica de dimensió europea" un cop el nou govern defineixi la seva política energètica.

Un parell de setmanes enrere era el president de Repsol, Antoni Brufau, qui assenyalava que la seva participada Gas Natural, de la qual la petroliera controla el 30%, "es pot veure involucrada en una operació de consolidació a Espanya" en els propers mesos. En el sector energètic ara per ara tot són travesses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.