Economia

economia

Rècord històric de les exportacions: 100.000 milions

Les vendes a l’exterior de les companyies catalanes creixeran aquest any un 5%

Les exportacions catalanes creixeran un 5% aquest any i arribaran al rècord històric de 100.000 milions d’euros. Així ho ha anunciat avui el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha detallat que seran els sectors de l’automoció, la química i els productes farmacèutics els que lideraran les vendes a l’exterior. Pel que fa a la distribució geogràfica, les previsions de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa, Acció, indiquen que les exportacions que més estan creixent i creixeran son les que tenen com a destí la Unió Europea, sobretot França i Alemanya, així com la Gran Bretanya i Turquia.

Torrent ha destacat que aquest augment de les exportacions catalanes, del 5% aquest 2023, està molt per sobre del que registrarà el conjunt del comerç exterior mundial, que l’Organització Mundial del Comerç estima en el 0,8%. Les dades catalanes, ha assegurat, “no són cap casualitat: hi ha un esforç del teixit empresarial, i també del govern, per incrementar la mirada internacional de les empreses per fer-nos més resilients, menys exposats, més forts al conjunt de l’economia del país”. Actualment, les vendes a l’exterior ja equivalen al 35% de PIB català, de manera que son el “principal motor econòmic”, i acumulen un creixement del 61% durant la dècada 2012-2022.

Torrent ha donat a conèixer les previsions sobre exportacions catalanes durant la jornada central de la Setmana de la Internacionalització d’Acció, que ha comptat amb més de 500 assistents. En aquesta trobada, el conseller també ha anunciat una nova ajuda per a la promoció internacional de les companyies catalanes. La línia tindrà un pressupost de 3 milions d’euros i permetrà finançar actuacions com ara el desenvolupament d’una pàgina web o d’una plataforma de comerç en línia, el màrqueting digital o la participació en fires o congressos internacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona